marky Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Witam, zastanawiam się nad kołem do trekkingu. Obręcz pewnie dt swiss 535 ze względu na wage roweru i moją Ale teraz kwestia piasty. Jaką polecacie aby nie wydać milionów? Piasta pod vbrake. Czy taka polecacie https://www.bikester.pl/shimano-deore-trekking-fh-t610-piasta-tylnego-kola-M319839.html czy inny model shimano lub novatec? Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 shimano i dobra piasta to antonimy poszukaj czegoś na łożyskach maszynowych, tanio novatec, lepiej dt Cytuj
clavdivs Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Co jest złego w deorce? Na jednym komplecie kół na tych piastach przyjechałem 5000km i kola sprzedałem znajomemu i używa w rowerze do pracy. Cytuj
itr Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Dzięki temu, że V brake jest szansa znaleźć stare dobre shimano. NOS czyli nie używane… piasta z łożyskami kulkowymi musi być starannie sprawdzona jako nowa i po np 100 km , fabrycznie nowe piasty od Shimano spotkałem rozkręcone z luzem na konusach albo zakręcone w opór. Trzeba to zawsze sprawdzić, a jeśli ktoś nie ma do tego serca- może szukać maszynówek. Na shimano się nie zawiodłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi