marcesco Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Cześć, odebrałem dzisiaj oponę Panaracer Gravelking SK, 43-622. Kupiona nowa na bike-discount. Wrzucam na felgę, wszystko przygotowane pod tubeless a tu taka akcja: wszystkie poprzeczne szwy (po obu stronach opony) solidnie się pocą. Przetarłem kilka razy mydlinami i bąbluje 😠. Co to kurła ma być? Robię coś źle czy takie mam szczęście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hardcore90 Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Montowałem niedawno te opony klientowi i było to samo. Zalanie mlekiem rozwiązało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) Nie przejmuj się, po kilku dniach uszczelni się jak zalejesz mlekiem. Edytowane 10 Lutego 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Zaraz chwilę - to mówicie, że chamskie dziury na szwie są OK bo mlekiem się zalepią? Jak na mój gust to niezła fuszerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Jakość leci na pysk. U mnie dla przykładu na bieżniku wyskakują w niektórych miejscach takie plamy, nie wszędzie ale jest, wykluczyć można zużycie bo tak było od początku i te plamy właśnie po zalaniu mlekiem się pojawiły. Typowe masówki, Conti, Schwalbe, Panaracer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 W startowych oponach kiedyś też bąblowało, to nie jest nic nowego. W regularnych odstępach bąbelki mleka musiały się pokręcić, tylko wtedy to były opony 2,25 o wadze pewnie zbliżonej do tego panaR. Współczesne Wtb na bokach cały czas wykrzepiają mleko. A raczej zimowy przesięk z takiego już dojrzałego zastanego mleka , opona na kole ok rok albo dwa lata z odlewanym mlekiem. Tylko ta opona leży przez zimę, w czasie jazdy normalnej bąbelki zamieniają się w plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 11 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Robię zwrot. Przyznam, że jak pierwszy szew zaczął bąbelkować to miałem taką samą myśl, zaleję mlekiem i będzie git. Tylko okazało się, że puszcza każdy jeden szew - 8 sztuk na stronę. Opona aż piszczy, a po godzinie jest flak. No to jest smutny dowcip. Nie mam wielkiego doświadczenia ale przerobiłem dwa komplety Terra Speed oraz jedną parę Pirelli Gravel H, w żadnej z nich nie miałem takiej akcji. Ehhh, jak żyć 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Miałem wersję Gravelking SK 35c i tam nie było takich problemów. Ale opony kupowałem kilka lat temu. Widocznie zeszli z jakością. Podobnie opony Continental, na których mam pełno plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Hej, jeśli jeżdżę na dętkach to nie muszę się przejmować opisywanymi wyżej kłopotami z jakością? pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Na dętkach to bez znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi