XC100S Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Łańcuch KMC X9 wydaje się za szeroki do kasety Microshift H092. Zmienia biegi ale patrząc mam wrażenie że jest za ciasno, dodatkowo łańcuch na zewnętrznych blaszkach ma je wywinięte na zewnątrz. Druga sprawa to spinka. Raz rozpiąłem i już ma taki luz że do połowy rozpięcia sama się przesuwa. Ktoś ma jakieś doświadczenia z w.o. sytuacją ? p.s. zewnętrzne blaszki są takie bo mają ułatwiać zmianę biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Może tylko udaje KMC? Podróbek jest obecnie więcej niż oryginałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Fake ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Wyjaśniło się. Z łańcuchem okay ale spinka jednorazowa. Okazało się że bębenek do wymiany i to on mnie zmylił. Jeszcze co do spinki to po jednym rozpięciu bardzo lekko teraz działa. W sumie to "fałszywy alarm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Spinki wg producent są jednorazowe. Jeśli używa się palców albo kleszczyków dobrze cisnąć palcami do siebie blaszki, to spinka prawie się nie niszczy, jeśli otworzyłeś agresywnie z pyk! to pod zegarmistrzowską lupą można zobaczyć ślady, które tłumaczą złe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi