matrioszka Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Witam mam do wydania około 9 tysięcy i chciałbym sobie złożyć rower na którym będę mógł dojeżdżać do pracy około 11km. I teraz pytanko czy na rynku są jakieś dobre ebike w tej cenie czy najlepiej samemu kupic rower i dołożyć napęd zastanawiałem się nad Rapid s2100 race czy to dobry wybór? Droga do pracy to ulica i szutr Czy dostanę w tej cenie lub złożę cos dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Ale to jest forum rowerowe a nie motoryzacyjne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrioszka Napisano 4 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Napisałeś ta odpowiedź żeby sobie nabić post czy co ? Bo nie rozumiem Szukam roweru + zadałem pytanie czy taki naped do roweru jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Lutego 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Jak zamontujesz taki napęd ( Rapid s2100) do zwykłego roweru w świetle prawa to już nie będzie rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 2 godziny temu, matrioszka napisał: Napisałeś ta odpowiedź żeby sobie nabić post czy co ? Bo nie rozumiem Szukam roweru + zadałem pytanie czy taki naped do roweru jest w porządku Nie, napisałem ten post, bo z roweru chcesz zrobić pojazd elektryczny, który nie wpisuje się w definicję roweru i powinieneś szukać pomocy na forach na których ludzie budują takie wynalazki. Mam Ci wkleić odpowiedni fragment z KRD czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Czyli odpowiadając na pytanie autora tematu- Rapid s2100 race nie będzie dobrym wyborem . Jeśli chcesz mieć legalny na drogach publicznych pojazd , w dodatku taki o którym można porozmawiać na forum to szukaj silnika 250W bez manetki . Silnik ma cię wspomagać ( tylko ) wtedy kiedy pedałujesz ! Po przekroczeniu V 25km/h wspomaganie jest odcinane . Jeśli masz stary solidny rower to możesz myśleć o konwersji , jeśli chcesz kupić i rower i silnik ( zestaw ) to może najpierw poszukaj gotowca . Coś powinieneś znaleźć w Decathlonie , w podobnych tematach kilka razy przewijała się też firma ecobike . Nie wiem jak teraz z cenami bo rowerowy świat trochę oszalał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi