ws1 Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 Cześć, szukam porady jaki bagażnik i przy okazji kompatybilne z nim sakwy/torba pasowałyby do Meridy Big Nine 300. Chodzi o wycieczki tygodniowe (póki co bez namiotu, więc jakaś sakwa czy torba max 25l., tylko na ubrania, jakieś graty rowerowe, powerbanki, prowiant). Zawsze jeżdżę z plecakiem, ale czas uwolnić plecy. Nie chcę kupić czegoś w ciemno w necie, bawić się w zwroty. Myślałam o takim bagażniku na sztycę, chodzą po 60-100 zł i na to torbę, ale nie wiem czy nie będzie się to rozwalać, biorąc pod uwagę, że lubię MTB i mam zamiar z tymi bagażami popierniczać po lesie. Budżet oczywiście w miarę rozsądny, bo takie wycieczki zdarzają mi się kilka razy w roku, a tak to po prostu jeżdżę co weekend po 100 km, wtedy wystarcza mi trójkątna sakwa pod ramą. Dobrze by było aby torbę można było łatwo ściągnąć i zabrać ze sobą do hotelowego pokoju. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 Nie no, w żadne bagażniki na sztycę bym się nie pchał, skoro planujesz pakować bagażu na tydzień. Masz jakieś otwory w pobliżu tylnej osi żeby go przykręcić? Cytuj
Sobek82 Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/bagaznik-rowerowy-tylny-topeak-tetrarack-r2-pd25141 🪄😀 Cytuj
ws1 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Napisano 2 Lutego 2023 14 minut temu, MikeSkywalker napisał: Nie no, w żadne bagażniki na sztycę bym się nie pchał, skoro planujesz pakować bagażu na tydzień. Masz jakieś otwory w pobliżu tylnej osi żeby go przykręcić? Coś tam jest Myślałam też o torbie podsiodłowej, ale z drugiej strony kupując bagażnik, można wybrać taki, który później mógłby służyć pod sakwy, bo marzy mi się częstsze podróżowanie, wtedy już z większym bagażem. Cytuj
spidelli Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 Jak ten otwór przyjmie śrubę M6 to można przymierzyć Quick Rack Ortlieba. Góra na obejmę (taśmę). https://www.rowertour.com/p/254601/bagaznik-tylny-ortlieb-quick-rack-light-czarny Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 A można w ten sposób A do tego wybrany bagażnik - możliwości jest cała masa. Ja standardowo polecę bagażnik który dystrybuuje Unibike https://hurt.unibike.pl/produkt/27661/bagnuvo2428czarny Widzę że mają podobny, nieco droższy model ale tego nie znam. Całkiem niezłe są też bagażniki Authora. Potem pozostaje kwestia przymiarki. Czasem zdarza się że "brakuje" górnych prętów - ale te można dokupić przedłużane. I do tego jedna sakwa. Polecę Back Rollera Ortlieb, ale jest też Crosso i pewnie jeszcze wiele innych. Jest szansa że zgłosi się ktoś kto do Big Nine coś dopasował, to popularny góral do zastosowań turystycznych. Cytuj
ws1 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Napisano 2 Lutego 2023 Tylko ten Unibike jest 26-28", moja Merida ma koła 29", więc na start trzeba by kombinować z tymi przedłużanymi prętami. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 28 i 2o to jest to samo koło. Opona 29 się mieści, sprawdzone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi