Skocz do zawartości

[torba] na bagażnik

XC100S

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje torbę na bagażnik pojemności około 22, 25 litrów. 

Zaznaczam, nie sakwa, tylko torba i najlepiej łatwo odpinana. 

Rower Riverside 500 ale akurat bez większego znaczenia. 

Gdyby ktoś używał i mógł polecić to poproszę o info. 

Znalazłem i mam zamiar kupić https://allegro.pl/oferta/torba-rowerowa-sakwa-na-bagaznik-na-rower-prox-23l-11535976209https://allegro.pl/oferta/torba-na-rower-bagaznik-sakwa-rowerowa-27-l-11984153688 może jednak coś innego? 

Napisano

Mam coś podobnego na całodniowe wycieczki .dwie boczne kieszenie dość duże, środkowa ładowana z góry na podwójnym suwaku .plus tylna na rzep nie duża. Do tego pasek że możesz po zdjęciu z bagażnika nosić jak torbę na ramieniu .

Powiem tak ja ta torbę kupiłem w netto za całe 30 zł. Mam ja z 3 lata .użyłem z 30 razy .nic się z nią nie dzieje .jeżdżę po szutrach ,polnych drogach asfaltach .bez korzeni ,dołów, gór. U mnie się sprawdza .

20220820_142022_copy_1156x867.jpg

Napisano

Zapytam przekornie - czemu nie sakwa? 25 litrów na szczycie bagażnika to sporo, trudniej tu umocować, środek ciężkości wysoko - a z jedną sakwą tej pojemności jeździ się o niebo lepiej. Jak torba to tylko coś mniejszego, wtedy ma to sens. 

Napisano

No, to wytłumacz to kobiecie. 

Ma być odpowiedni kolor, żeby pasował do roweru i wygląd. 

To są priorytety. 

Co prawda zakupów tam nie będzie a wielkość jest potrzebna żeby bluzki mniej się gniotly. 

20 podejrzewam że by starczyło ale sprzedawcy zawyżają pojemność. 

Napisano

To tak jak moja 😃.tylko ta moja nie ma 20 l .ma chyba 8-10l nie pamiętam. A z tym środkiem ciężkości jest trochę racji .jak mam ten kuferek napchany po brzegi to czuje go czasem. 

Napisano

Ładnych sakw nie brakuje. Naprawdę.

A jakbym jeszcze w branży pracował to zaprosiłbym - wytłumaczył i przekonał. Argument że "to kobieta" to żaden argument. Trzeba umieć z nimi rozmawiać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...