PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Witam szukam osoby która będzie w stanie mi potwierdzić czy ten łańcuch to fejk czy oryginał. Łańcuch kupiłem od osoby prywatnej stąd to pytanie Edytowane 31 Stycznia 2023 przez PenigroX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Oryginał , tylko pytanie ile jest uciągnięty. Jak 0,7% to śmietnik. I z czym go chcesz próbować dogadać , z ujechanymi zębatkami czy może założyłeś nowe. Jak nowe to łańcuch na śmietnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Nie jest wyciągnięty po prostu mnie interesowało czy to oryginał bo nawet nie podejrzewałem że fake są ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Są fake'owe łańcuhy. Najprościej poznać po dwustronnym nadruku (oryginał ma bite oznaczenia po jednej stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 No ten ma stosunkowo po obydwu stronach więc nie wiem. Nawet nie wiem którą stroną go ewentualnie zakładać czy po prostu nie ma różnicy Dlatego szukam osoby która użytkuje identyczny i byłaby w stanie zweryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Masz obie strony oryginału... przede wszystkim to oryginał ma puste piny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Czyli 100% fejk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Twój nie ma też profilowanych ogniw. Widać to na zdjęciu @abdesign. Dodatkowo, może to kwestia światła, ale nigdy nie miałem łańcucha Shimano w takim wykończeniu. Na ogół są lekko błyszczące, a Twój jest jakby matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Spróbuje to zgłosić na olx jako fejk zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Ale jaja. Że niższe grupy podrabiają, to jasna sprawa, popularny temat. Ale żeby tak HG901, który kupuje naprawdę niewielu? Jak już zauważono: kolor, puste piny i oznaczenia. Bo te mają być tylko z jednej strony. Zgodnie z instrukcją ten łańcuch jest kierunkowy, zakłada się go stroną bez napisów w kierunku ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Dokumosa napisał: Są fake'owe łańcuhy. Najprościej poznać po dwustronnym nadruku (oryginał ma bite oznaczenia po jednej stronie). Od czasów 10 /11 rzędowych po 12 rzędowe masz tylko bite napisy po jednej stronie ze względu iż są to łańcuchy kierunkowe. Dla orientacji w serwisie jest to tak specjalnie robione. A jak masz suwmiarkę zmierz szerokość i podaj. Może być HG-90 z dobitą jedynką. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Raczej na pewno fejk bo znalazłem podobny na allegro gdzie ktoś wystawił negatywną ocene ponieważ stwierdził że to fejk ponadto spinka chyba tutaj mówi wszystko bo znalazłem na stronie porównanie oryginał vs fejk i spinka wygląda identycznie jak w fejku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Stary... raczej? I jeszcze dalej szukasz potwierdzeń w jakiś spinkach? To aż tak traumatyczne przeżycie kupić bubel że nie możesz tego przyswoić? Shimano ułatwia rozpoznanie swoich łańcuchów. Tak wygląda naklejka na foli z łańcuchem który jest w pudelku: Szukanie dodatkowych info po tym jak łańcuch nie ma przetłoczeń i jest oznakowany z obu stron? Edytowane 31 Stycznia 2023 przez abdesign 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 O co Ci chodzi chłopie xd po prostu muszę mieć pewność jeżeli mam próbować w ogóle ubiegać się o zwrot hajsu. Nie przeżywaj tak tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 11 godzin temu, cervandes napisał: Ale jaja. Że niższe grupy podrabiają, to jasna sprawa, popularny temat. Ale żeby tak HG901, który kupuje naprawdę niewielu? Jak już zauważono: kolor, puste piny i oznaczenia. Bo te mają być tylko z jednej strony. Zgodnie z instrukcją ten łańcuch jest kierunkowy, zakłada się go stroną bez napisów w kierunku ramy. Oczywiście. To bardzo popularny produkt eksportowy na Aliexpress Zasada nr1 (innych brak) : NIE kupuje się łańcuchów shimano spoza regularnej sklepowej oferty. Tylko sklepy stacjonarne i internetowe, duże i sprawdzone. Żadne ebaye, amazony czy allegro od przypadkowych sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) 11 godzin temu, abdesign napisał: Shimano ułatwia rozpoznanie swoich łańcuchów. Tak wygląda naklejka na foli z łańcuchem który jest w pudelku: Chodzi Ci o to, że ta naklejka w ogóle jest, czy o to, co na niej umieszczono? Jeśli drugie, to nie jest to dla rozpoznania Shimano vs. podróbka, tylko informacja, jak należy poprawnie założyć łańcuch (o czym było już wyżej). Edytowane 1 Lutego 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Niby tak, ale jednocześnie pokazuje że łańcuch ma napisy z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 No tak, tylko jak ktoś nie kupował wcześniej łańcucha Shimano, to nie ma nawet pojęcia, że taka naklejka powinna na nim być... Nawet wersje OEM ją mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 35 minut temu, TheJW napisał: Chodzi Ci o to, że ta naklejka w ogóle jest Niezgrabny skrót myślowy. A chodzi o to, że skoro shimano w swoich materiałach (nie tylko na naklejce - w necie w instrukcji tez to zobaczymy) pojazuje te rysuneczki to posiadając łańcuch "dwustronny" i nieprofilowany nie bardzo jest się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 54 minuty temu, TheJW napisał: No tak, tylko jak ktoś nie kupował wcześniej łańcucha Shimano, to nie ma nawet pojęcia, że taka naklejka powinna na nim być... Nawet wersje OEM ją mają. Sugerujesz że Ci robiący podróby, też powinni taką naklejać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Za dużo wymagacie od Chińczyka. Miałby budować osobną linię produkcyjną do blaszek bez oznaczeń (które różnią się też kształtem)? Swoją drogą łańcuchów nie wolno kupować z tego typu źródeł - nie ma znaczenia jakiej marki. Wyłącznie oficjalna dystrybucja z paragonem/fakturą co w razie draki pozwoli skutecznie dochodzić swoich praw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Dobra Olx ma to w dupie tak jak myślałem trudno się mówi. A tak na poważnie coś prócz szybszego rozciągania i ewentualnie pękania mi grozi w przypadku użycia tego? Czy raczej nie mam co się martwić że moje zębatki zostaną zjechane podczas 1 jazdy? Edytowane 1 Lutego 2023 przez PenigroX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 A kto Ci tam wie? Raczej na cudowną jakość nie licz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Zakładam, że kultura pracy napędu będzie fatalna. Może być też tak, że przy mocniejszym depnięciu ogniwa się rozpadną. A może zwykły pedalarz nie zauważy żadnej różnicy w jakości i żywotności. To takie wróżenie z fusów, nikt nie wie skąd to pochodzi i z czego jest zrobione. Z ciekawości - ile taniej to kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 O połowe tyle że był rzekomo używany aczkolwiek nie ma wyciągnięcia praktycznie żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi