pld Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Witam wszystkich, Szukam jakiś w miarę lekkich dętek najlepiej do 50PLN. Koła 28" przód 28mm a tył 32mm. Trochę czytałem i ludzie często piszą, że z lekkie szybko tracą powietrze. Pompowanie codziennie to nie dla mnie, chciałbym żeby przynajmniej z tydzień dało się jeździć. Co polecacie? Oglądałem:: MAXXIS ULTRALIGHT 700x23-32C oraz RideNow Ultralight. Miał ktoś? Edytowane 29 Stycznia 2023 przez pld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Stycznia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Maxxis Ultralight używałem w rowerze MTB. Problemów z ponadprzeciętnym chodzeniem powietrza nie odnotowałem. Wytrzymałościowo bez większej różnicy w stosunku do dętek o standardowej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 9 godzin temu, pld napisał: Pompowanie codziennie to nie dla mnie, chciałbym żeby przynajmniej z tydzień dało się jeździć. Im mniej materiału tym mniejsza szczelność. Skoro codzienne pompowanie nie jest dla ciebie to po co ci lekkie dętki? Na nieodpowiednim ciśnieniu stracisz więcej niż zyskasz dzięki mniejszej masie. schwalbe extralight jeszcze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Również nie rozumiem powyższego podejścia. Jak chce się jeżdzić szosą efektywnie, to należy pilnować ciśnienia. Przy pompce słupkowej korekta ciśnienia w dwóch kołach zajmuje jakieś 30 sekund. Konieczne zwłaszcza przy dętkach light, gdzie samoistne ubytki ciśnienia są wyrażnie zauważalne. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Może dętki TPU. Jak kupisz na ali to cena niższa niż "markowyuch" produktów w Polsce, a ludzie chwalili że ok. Sam się nad takimi zastanawiałem, a i ciśnienie trzymają podobno ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Cześć, czy klasyczna dętka np. continental ważąca 160g lepiej tłumi drgania niż te dętki z ali for gravel 45g? Oczywiście w tym samym rowerze, to samo ciśnienie, te same opony jak i trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi