Linkas Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Cześć, Myślę o zakupie elektryka RockRider E-ST 520. Z tego co widzę, to ma on szybkozamykacz na przedniej osi. Chcę dojeżdżać nim do pracy i wolałbym mieć tam rozwiązanie, które uniemożliwia demontaż koła bez narzędzi, żeby zminimalizować prawdopodobieństwo kradzieży. Z jakimi kosztami trzeba się liczyć, żeby usunąć ten szybkozamykacz? Będę wdzięczny za wskazanie co muszę kupić (jaką oś, wymiar itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Stycznia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 https://allegro.pl/oferta/accent-zacisk-piasty-kola-bolt-przedni-10642188049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linkas Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiałem się, czy do elektryków na przednie koło jest jakiś inny zacisk, ale jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Coś innego to dt Swiss RWS. Tam po prostu tylko skręcasz i ma większą siłę zacisku w porównaniu z tymi wajchami które musisz o 90 stopni zamknąć żeby system.sie trzymał. Ja zmieniłem właśnie na dt Swiss bo są lepsze i lepiej trzymają całość. Nie ma tendencji do przemieszczania się koła. Tak mialem w MTB z tarczowkami przy skrętach słychać było obcieranie. Potrafiło się to przestawiać. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Ale to chodziło o takie, żeby się nie dały odkręcić bez narzędzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi