Thomass13 Napisano 31 Stycznia 2023 Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Co do okularów to najlepiej zamówić ileś par poprzymierzac i zdecydować. Uważam że wybór okularów to sprawa indywidualna. Ja zrobiłem tak, ubrałem kask do tego mierzyłem różne okulary i dopiero wybrałem takie jakie uznałem że są w porządku. Pamiętaj żeby przy mierzeniu pochylić się tak jak na rowerze się siedzi i unieść głowę prosto. Gdy górna ramka będzie ci przeszkadzać podczas takiego patrzenia trzeba szukać innych. Na dłuższą metę będzie ci to przeszkadzało. Wiem co piszę bo na codzien chodzę w okularach. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Thomass13 1 Cytuj
lavstorant Napisano 1 Lutego 2023 Autor Napisano 1 Lutego 2023 W dniu 30.01.2023 o 09:17, Greg1 napisał: Sorry, ale nie mogę zrozumieć jak można jeździć w słuchawkach nausznych na rowerze. Przecież w ten sposób się odcinasz od świata zewnętrznego i nie wiesz co się wokół Ciebie dzieje. Nie usłyszysz nawet jak ktoś będzie do Ciebie krzyczał, że np. przed tobą jest otwarta studzienka w którą się pięknie wpieprzysz albo coś w tym stylu. Ja jak nawet biegałem w lesie to nie używałem słuchawek, jak już to miałem takie starego typu z takimi gąbkami i nosiłem je na szyi - muzykę słyszałem i odgłosy "świata zewnętrznego" też Ja niestety inaczej nie umiem. Żebyśmy mieli jasność. Nie twierdze ,że jazda w słuchawkach jest super i ci co nie jeżdżą w słuchawkach to są niepoważni...Nie, to ,że ja jeżdżę to nie znaczy ,ze zamierzam kogoś do tego przekonywać itd. Nie korzystam ze słuchawek tylko wtedy gdy zakładam kaptur podczas deszczu/ulewy, bo wtedy nie widzę co się dzieje za mną. Nie ważne, nie zrozumiesz takich głupków jak ja, co mam Ci powiedzieć... Czyli mam 2 opcje do wyboru. 1) Abus z szybą- wersja 2 w1 , mam na myśli kask i szyba.... 2) Kask + okulary Nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się do sklepu rowerowego i zobaczyć jak to będzie wyglądało i co mi Panowie w sklepie zaproponują. Chyba tyle, albo jeszcze jedno. Na co zwracać uwagę przy wyborze kasku? Czy da się kupić zestaw kask+ okulary w cenie powiedzmy 400zł? Czy to raczej mówimy o zestawach 500 plus? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi