Skocz do zawartości
  • 0

Mandat za nie włączone światła w rowerze

Pytanie

Gość GrzesiekWaw
Napisano

Wczoraj jechałem rowerem ok. 15:30 i zatrzymała mnie policja. Pan stwierdził, że nie mam włączonych lampek w rowerze i w związku z tym nakłada na mnie mandat 500 zł. Tak - teraz tyle mogą przywalić. Mówiłem że wg mnie jest jasno, ale pan powiedział że lampki trzeba właczyć gdy oświetlenie drogi spada ponizej 20 luksów czy jakos tam. A on mierzył jakąs apką w telefonie i wg niego jest już za ciemno. Przyczepił sie tez do mojej tylnej lamki że świeci mrugając a tak nie wolno. No i jak głupi przyjałem ten mandat bo mnie postraszył, że sąd na pewno podtrzyma mandat i jeszcze może dołozyć inne opłaty. Ale potem gadam w domu z kumplami przez telefon i mówią, że ten gliniarz mnie w bambuko zrobił. I jestem mega zły. Da się odwołać od tego głupiego mandatu???

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Na dobrego nadgorliwca naginacza fatów żeś trafił  . Składasz wniosek o uchylenie mandatu do Sądu Rejonowego.  

Edytowane przez pecio
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...