Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Stycznia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Nowa wersja szosowej piasty - więcej zapadek, lżejsza i łatwiejsza serwisowo : https://www.bikeradar.com/news/dt-swiss-350-road-hub-2023/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Te same zmiany co w MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Piasty DT Swissa i tak są banalne do serwisu. Bez narzędzi gołymi rękami można to uczynić. Oczywiście nie uwzględniając wymiany łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) No to rzeczywiście, "serwis"... 😂 @KrissDeValnor ja byłem przekonany, że DT350 to DT350 i w dniu premiery nowych wyszły wszystkie wersje i konfiguracje, a tu się okazuje, że wtedy to były MTB, a teraz szosowe. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez TheJW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 34 minuty temu, pecio napisał: Piasty DT Swissa i tak są banalne do serwisu. Bez narzędzi gołymi rękami można to uczynić. Oczywiście nie uwzględniając wymiany łożysk. Rzeczywiście, niezły serwis. Tak jakby powiedzieć, że serwis korby i suportu, polega na wytarciu ramion i misek z zewnątrz. W piastach Novatec serwis wygląda podobnie. Do tylnej osi potrzebny jest jeden klucz, za to nie tej durnej nakrętki na którą wszyscy narzekali. @TheJW ja się tam szczególnie nie interesowałem, ale nie słyszałem żeby ktokolwiek kiedyś określił 350 jako piasty szosowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Przynajmniej łożyska zostały normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 44 minuty temu, ChuChu napisał: @TheJW ja się tam szczególnie nie interesowałem, ale nie słyszałem żeby ktokolwiek kiedyś określił 350 jako piasty szosowe. Chodzi o to, że w szosowych są dodatkowo wersje na 20 i 24 szprych oraz pod hamulec obręczowy. Kiedyś jeszcze były specyficzne osie 130mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Te nowe piasty DT z 2023 roku bardzo przypominają "chińskie podróbki DT" o nazwie Goldix, które są już na Aliexpress od prawie dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi