Skocz do zawartości

[Potrzebuję pomocy Rower trail/hardtrail] problem z wyborem 

Rekomendowane odpowiedzi

[Rower trail/hardtrail]problem z wyborem 

Witam! Potrzebuje pomocy 😬

Szukam roweru jak na razie do 5000tys zł 

Cel : jazdy wieczorowe po asfalcie jako rozgrzewki po pracy, a weekendy w lesie +- jakieś skoki na górkach , ostateczny cel góry. Jak mi powiedziano Raczej to ma być trailowy lub  hard trail. Wiem że ciężko wszystko w jednym ale nie tracę nadzieję. Wcześniej miałam górski rower który służył jako trening no i rozwaliłam swoją jazdą, teraz chce coś dobrego wziąć na takie zabawy . Zastanawiałam się nad trekiem ale większość ludzi mówią że jest lepsze rowery w tej cenie i mam jakieś wyrzute sumienia co do nich chociaż wygląd jest spoko . Jeszcze chwała markę CUBE ale nie zbyt znam się na modelach. Wzrost 164 waga 58. Czy może ktoś coś polecić, niestety nie mam u kogo zapytać. Przesiadam z motocyklu sportowego na rower więc jestem dziewczyna wariatka i jakiś fajny rowerek chce mieć do szaleństw 😁 Z Góry dziękuję! 

@NastiaJak maja być hopki, to w tym budżecie nic innego niż podstawowe wersje dartmoora nie znajdziesz (do dołożenia kilka stówek).

Zapoznaj się z ofertami na rowery: dartmoor primal evo z kołem  27,5cali lub 29cali (rozmiar koła wg. swoich prefenrecji i wzrostu).

Edytowane przez Enadxx

@Dokumosa @Nastia san quentin w budżecie ok 5k zł to pewnie 1. A jedynka nie ma nawet powietrznego amora. Tak więc kompletnie nie opłacalne w porównaniu do dartmoora.

Edit. Widze ze san quentin 2 2022  ma  recona silver i cene zbliżona do darmoora evo. @Dokumosa czyli jesst tak jak piszesz, mozna porownac i wybrać miedzy nimi.

Edytowane przez Enadxx
  • +1 pomógł 1

@jaakko wiem że lepsze rowery w wyższej cenie, ale ja dopiero chce zacząć spróbować, szkoda kupić roweru za 9000 i nie wykorzystać go, tym bardziej nie rozumieć. Dlatego chce coś po środku jak na początek, a potem się zobaczy 

@Enadxx to też się zgadza, ale jest może jakaś alternatywa choć minimalna żeby skoczyć?... 

Godzinę temu, Nastia napisał:

Wcześniej miałam górski rower który służył jako trening no i rozwaliłam swoją jazdą, teraz chce coś dobrego wziąć na takie zabawy

sama sobie odpowiedziałaś. 
Skakać można na wszystkim, tylko nie każdy rower to wytrzyma.