Nastia Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 [Rower trail/hardtrail]problem z wyborem Witam! Potrzebuje pomocy 😬 Szukam roweru jak na razie do 5000tys zł Cel : jazdy wieczorowe po asfalcie jako rozgrzewki po pracy, a weekendy w lesie +- jakieś skoki na górkach , ostateczny cel góry. Jak mi powiedziano : Raczej to ma być trailowy lub hard trail. Wiem że ciężko wszystko w jednym ale nie tracę nadzieję. Wcześniej miałam górski rower który służył jako trening no i rozwaliłam swoją jazdą, teraz chce coś dobrego wziąć na takie zabawy . Zastanawiałam się nad trekiem ale większość ludzi mówią że jest lepsze rowery w tej cenie i mam jakieś wyrzute sumienia co do nich chociaż wygląd jest spoko . Jeszcze chwała markę CUBE ale nie zbyt znam się na modelach. Wzrost 164 waga 58. Czy może ktoś coś polecić, niestety nie mam u kogo zapytać. Przesiadam z motocyklu sportowego na rower więc jestem dziewczyna wariatka i jakiś fajny rowerek chce mieć do szaleństw 😁 Z Góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) @NastiaJak maja być hopki, to w tym budżecie nic innego niż podstawowe wersje dartmoora nie znajdziesz (do dołożenia kilka stówek). Zapoznaj się z ofertami na rowery: dartmoor primal evo z kołem 27,5cali lub 29cali (rozmiar koła wg. swoich prefenrecji i wzrostu). Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastia Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 @Enadxx ale takim rowerem będzie ciężej po mieście raczej hmm @Enadxx jeszcze polecali mi CUBE attention I Marin San Quentin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Cube attention to taka marketówka ATB. Marin SQ przyzwoity. Trzeba porównać osprzętowo z Primalem (biorąc pod uwagę również koła, opony itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) @Dokumosa @Nastia san quentin w budżecie ok 5k zł to pewnie 1. A jedynka nie ma nawet powietrznego amora. Tak więc kompletnie nie opłacalne w porównaniu do dartmoora. Edit. Widze ze san quentin 2 2022 ma recona silver i cene zbliżona do darmoora evo. @Dokumosa czyli jesst tak jak piszesz, mozna porownac i wybrać miedzy nimi. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Enadxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Nie wiem co wsadzają teraz w Primala. W każdym razie Recon RL to gówniak pokroju Suntoura XCR Air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 28 minut temu, Nastia napisał: ale takim rowerem będzie ciężej po mieście raczej hmm Rower na którm będzie lżej na mieście, to kompletnie nie nada się na hopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaakko Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 41 minut temu, Enadxx napisał: to w tym budżecie budżet jest na tyle duży, że sky is the limit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Nie ma co się czepiać literówki. Wiadomo o ile chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastia Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 @jaakko wiem że lepsze rowery w wyższej cenie, ale ja dopiero chce zacząć spróbować, szkoda kupić roweru za 9000 i nie wykorzystać go, tym bardziej nie rozumieć. Dlatego chce coś po środku jak na początek, a potem się zobaczy @Enadxx to też się zgadza, ale jest może jakaś alternatywa choć minimalna żeby skoczyć?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Godzinę temu, Nastia napisał: Wcześniej miałam górski rower który służył jako trening no i rozwaliłam swoją jazdą, teraz chce coś dobrego wziąć na takie zabawy sama sobie odpowiedziałaś. Skakać można na wszystkim, tylko nie każdy rower to wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Stycznia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Nastia napisał: lub hard trail Nie "hardtrail" tylko "hardtail". Prawie idealnie w budżecie jest Hornet: https://e-rower.pl/enduro/9501-45213-rower-hornet-2022-ebon-5902891358909.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi