girek Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Szukam drugiej pary kół do mojego starego crossa, jeżdżenie koło komina ale dosyć intensywne. V-brake. Na tapecie są Kellys Draft https://www.centrumrowerowe.pl/kolo-tylne-kellys-draft-pd26332/?v_Id=181286 Czy ktoś może używał? Gdzieś czytałem opinie, że słabe szprychy, nie chciałbym kupować totalnego szmelcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 W tej cenie, nie spodziewaj się absolutnie niczego więcej niż faktu, że to będzie po prostu koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Dopytaj czy szprychy są nierdzewne - bo takiej informacji nie ma w opisie, co może sugerować właśnie że to najtańszy, ocynkowany szmelc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 W tej cenie? Na allegro jest za 159 zł https://allegro.pl/oferta/kellys-draft-tylna-obrecz-rowerowa-28-29-13041893329 i tyle samo u innego sprzedawcy kosztuje przód Koło jak koło nie ma co się za bardzo przejmować i zastanawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Kupione na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid29er Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Miałem te koła, po sezonie lekka centra a po drugim już wymieniłem. Przejechały może 4000km z tego w terenie może 200km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Cytat Miałem te koła, po sezonie lekka centra a po drugim już wymieniłem. Przejechały może 4000km z tego w terenie może 200km Zmieniałeś bo były takie dziadowskie czy po prostu chciałeś lepsze? Co wybrałeś tak BTW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid29er Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Zmieniłem na coś takiego https://allegro.pl/oferta/kola-28-stars-circle-alu-pod-kasete-8-9-rz-srebrne-7256181793 do tego zamontowałem bardziej szosowe opony 28mm. Jeździłem na nich sezon bez żadnych problemów, a później zmieniłem rower na szosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 OKEJ, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Wyglądacie mi na ekspertów, powiedzcie czy coś takiego byłoby lepsze? Przypomnę, że chodzi o starego crossa z hamulcami vbrake dlatego nie chciałbym nadto szaleć https://daveo.pl/koła_novatecdt_535_28&39champion__gk_ntf062dt_535std-731i kellys draft do mnie doszły ale nie wiem czy nie pojechałem za bardo po taniości W dniu 26.01.2023 o 10:13, Sobek82 napisał: W tej cenie? Na allegro jest za 159 zł https://allegro.pl/oferta/kellys-draft-tylna-obrecz-rowerowa-28-29-13041893329 i tyle samo u innego sprzedawcy kosztuje przód Koło jak koło nie ma co się za bardzo przejmować i zastanawiać. W dniu 26.01.2023 o 09:54, MikeSkywalker napisał: Dopytaj czy szprychy są nierdzewne - bo takiej informacji nie ma w opisie, co może sugerować właśnie że to najtańszy, ocynkowany szmelc. W dniu 26.01.2023 o 08:43, ChuChu napisał: W tej cenie, nie spodziewaj się absolutnie niczego więcej niż faktu, że to będzie po prostu koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 @girek Daveo z forum je robi to muszą być dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Ja mam te Kellys Draft w swoim chwaście w rozmiarze 27,5 z obręczami pod v-ki. Koła mają przejechane jakieś 5tys km w warunkach leśno-gravelowych i nie mam do nich większych zastrzeżeń. Zanim je założył do roweru to piasty porządnie przesmarowałem i poprawnie skontrowałem. Nadal są proste i ładnie się toczą, a bębenek pracuje poprawnie. Daleko im oczywiście do kół Dt Swiss które mam w drugim rowerze ale jak na tą cenę nie ma co narzekać. Spełniają swoje zadanie. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Kupiłem, zamontowałem, faktycznie są okrągłe i nawet ładnie wyglądają Ale znać niską cenę i pewnie czeka je wymiana. Oba koła były bardzo mocno skręcone aż było słychać chrupoczące kulki i trzeba było je luzować. W ośce tylnego koła został jakiś plastik z produkcji, który trzeba było rozwiercać żeby przepchnąć ośkę QR. Tylne koło niestety trochę bije. W piaście przedniego koła było bardzo mało smaru, być może producent to przemyślał ale wyglądało to słabo. Ogólnie smar zastosowany w łożyskach jest mega lepki przez co koła kręcą się znacząco słabiej niż moje stare kółka. Może to się rozjeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Braki smaru i zbyt mocno skręcone ośki to standard w piastach opartych o łożyska kulkowe i komisy. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi