johnny606 Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 czy taką obręcz: można wymienić na taką ? : obie z nich to produkt mach1 Roadrunner 700 z tym, że pierwszy jest poprzedniej generacji, drugi bieżącej produkcji. Pytam z intencją zachowania dotychczasowych szprych; nie jestem pewien czy to możliwe w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Jeśli to koła do "bułkowozu", to można próbować. Mirki w lokalnych dłubalniach nie takie rzeczy robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Możliwe jest. Zawsze można dać dłuższe nyple. Czy zasadne? Niekoniecznie. Jak to szprychy które kilka lat jeździły i pracowały w kole szkoda sobie nimi zawracać głowy. To znikomy koszt przy serwisie całego koła (obręcz+robocizna). Szanse że używane długo szprychy zaczną pękać w nowym kole są spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny606 Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 ok dziękuję za odpowiedzi. a jak się sprawa ma z tulejkami na nyple (czy nazwa poprawna?) w poprzednim modelu są w bieżącym ich nie ma (przynajmniej wg. przekroju bo na ilustracji obręczy już je widać). czy ta kwestia jest istotna, tzn. jakby nagle ich nie było? zasadniczo znalazłem tylko 1 sklep który oferuje taką obręcz, stary model można kupić jeszcze gdzieś za granicą (Czechy, Węgry, Ukraina) ale jest dość drogi, dlatego rozważam wprowadzenie nowego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Sam o to kiedyś pytałem, zerknij: Bo chyba o kapslowanie Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi