llemon Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 15 minut temu, vincek napisał: Nie wystarczy ma sztywno przymocować powerbank? Tak by nie latał. Jak nie lata powerbank, to lata wszystko co dookoła niego i nadal uszkadza się gniazdo 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Problemy trzeciego świata 😀. Rozwiązaniem jest choćby stara skarpeta albo jakakolwiek szmatka. Nie musisz owijać powerbanku żeby się nie zagotował jak są upały, ale to co jest obok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Dla mnie temat do ogarnięcia. Torba w której wszytko lata jest nie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llemon Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 29 minut temu, chudzinki napisał: Problemy trzeciego świata 😀. Rozwiązaniem jest choćby stara skarpeta albo jakakolwiek szmatka. Nie musisz owijać powerbanku żeby się nie zagotował jak są upały, ale to co jest obok. To nie jest problem globalny. To ja miałem z tym problem więc zasygnalizowałem, ze miałem i jak go rozwiązałem 😛 Każdy czytający może skorzystać, albo nie 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 3 godziny temu, ernorator napisał: 98% powerbanków nie zbliża się nawet do swojej pojemności, można 1/3 podanej pojemności odciąć prosto z pudełka. Powerbank musi napięcie ogniwa/ogniw, czyli 3,7V-4,2V stale podnosić do 5V, którego wymaga USB. Robi to przetwornica step-up. Nie jest żadną tajemnicą, że podana pojemność powerbanku to pojemność netto samych ogniw, którą należy dzielić przez współczynnik sprawności, powiedzmy 70%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llemon Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 14 minut temu, vincek napisał: Dla mnie temat do ogarnięcia. Torba w której wszytko lata jest nie do zaakceptowania. Ja tam w torby nikomu nie zaglądam, więc nie wiem czy mają tam porządek czy nie. Mi coś tam w lata, bo to taka torba na podręczne rzeczy, które mogę wyciągnąć w czasie jazdy, więc nie jest to jakoś szczególnie upchane i trochę lata. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Jak ktoś sobie szosą śmiga to mu skarpetki nie latają 😀, ale w terenie wszystko wibruje, dętka wieziona w kartoniku ma dziury na bokach itp i najlepiej nie mieć gniazdka usb tylko takie z gwintem ( przynajmniej jeśli można dobrać taką lampkę) torba ze zdjęcia na górę ramy też często nie trzyma się dobrze jesli nie mamy mostka jak szyja żyrafy to górny pasek nie stabilizuje dobrze. Efekt jest taki że kabel przenosi łupanie na gniazdo. Nawet przy pozornie poupychanym wnętrzu. Może ktoś wie czy do lampy z łączem gwintowanym ( dublującym usb) można podawać wyższe napiecie? (Tak jest w opisie tych battery paków na aliex - ponad 8 v w kablu z gwintem? Koledzy mieli gotowe zestawy i nigdy nie myślałem jakim napięciem zasilają solar stormy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 30 minut temu, llemon napisał: To nie jest problem globalny. To ja miałem z tym problem więc zasygnalizowałem, ze miałem i jak go rozwiązałem 😛 Każdy czytający może skorzystać, albo nie 😛 Ja mam u siebie krótki kabelek z wtykami typu F. Dzięki temu ta wtyczka od USB tak nie wystaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Na to wychodzi, że jednym wibruje i mu to przeszkadza, a drugiemu wibruje i nie przeszkadza. Jeden myśli, że ktoś jeździ szusą a drugi, że emtebe... trzeci zadkiem na szutrze. Ewentualnie na odwrót w obu lub trzech kierunkach. Nie zmiania to faktu, że dobrać do siebie sprzęt trza, a nie patrzeć komuś w torby 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Chodzi to, że nocą kabel nie łączy bo gniazdo padło 😀ciemno !!! kabel F na oko ciekawy … może czasem dobrze pasować do rodzaju torby czy kieszeni. gdy się katuje jazdą i łupie awaria jest szybciej. Szosówka grawel na tarce też trzęsie i zamęcza gniazdo nie trzeba skakać dropsów. Po prostu usb nie jest złączem trwałym szczególnie w cywilnych powerbankach. Edytowane 25 Stycznia 2023 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) 28 minut temu, itr napisał: torba ze zdjęcia na górę ramy też często nie trzyma się dobrze jesli nie mamy mostka jak szyja żyrafy to górny pasek nie stabilizuje dobrze. Efekt jest taki że kabel przenosi łupanie na gniazdo. Nawet przy pozornie poupychanym wnętrzu. Na wszystko jest rozwiązanie U siebie mam wywalone wszystkie podkładki spod mostka, dlatego dałem torbę z takim gumkami zamiast szerokiego rzepa. Edit: A torby Topeak-a mają w środku siateczkę, w którą można włożyć powerbank tak żeby nie latał. Edytowane 25 Stycznia 2023 przez marcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 15 minut temu, itr napisał: gdy się katuje jazdą i łupie awaria jest szybciej. Szosówka grawel na tarce też trzęsie i zamęcza gniazdo nie trzeba skakać dropsów. Po prostu usb nie jest złączem trwałym szczególnie w cywilnych powerbankach. Przy ostrej jeździe to już bardziej martwiłbym się trwałością uchwytu na telefon. Jak chcę sobie poszaleć to nawet nie myślę o przyczepianiu smartphone'a do kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 17 godzin temu, Mihau_ napisał: Ten knog jakiego wrzucasz ma, sic, 13 centymetrów długości i 3 średnicy W gwoli ścisłości to ten knog ma 9 cm. 12,5 jest razem latarką, niby mała sprawa ale warta sprecyzowania .W dodatku jak marcesco wspomniał, nie jest to typowy powerbank. Jak do torby na górną ramę to byle jaki powerbank wystarczy, ale bym nie przesadzał z wagą by nie mieć uczucia że jedziemy z cegłówką, taki 5k Anker z x-koma wystarczy, nie będzie za dużo zajmował miejsca przez jego cylindryczny kształt, a nawet można pomyśleć o Olight uchwycie na kierownice jak wspomniał Dokumosa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Kupiłem powerbank Xiaomi i będzie jeździł ze mną w torbie na ramie, przy kierownicy. https://allegro.pl/oferta/power-bank-10000-mah-18w-xiaomi-fast-charger-12919036825 Waga 210 g, więc chyba do przyjęcia. Dziękuję za wszystkie sugestie i pomoc🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 A tak z ciekawości - jaki masz nominalny czas działania tej nawigacji? Powątpiewam czy będzie potrzeba doładowywania na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 W teorii 20 godzin, ale to na wypadek, gdy zapomnę doładować w domu i na wszelki wypadek na tę trase 300 km. Ostatnio jak jechałem na telefon to było na styk z baterią i niefajne uczucie, jak nie wiesz czy cały dzien jazdy pójdzie psu w... a ja liczę, że 14 godzin ta moja wycieczka potrwa, a może i dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Starczy. A telefon... U mnie ląduje w płetwie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi