adas651 Napisano 24 Stycznia 2023 Napisano 24 Stycznia 2023 Sztyca Reverb Stealth B1 Czy w głowicy jest jakaś uszczelka od drugiej strony z tego zdjęcia? Problem polega na tym, że sztyca zapowietrza sie po kilku ugięciach, dodatkowo rob się podciśnienie i nie moge spuścić całego ciśnienia przed rozkręcaniem. Poł roku temu mialem z tą sztycą wypadek po którym sie zapadła i uszkodziła się uszczelka w korku(tym ze zdjęcia) oraz ala'seger trzymający ją. olej ze sztycy wlał mi sie do suportu. seger i uszczelki udało mi sie dokupić(niebiesko-zielona i czarna szersza z kołnierzem ), ale nie pamietam czy wyjmowałem wszystkie czy tylko te 2 co wymienilem W zestawie servicekit były też uszczelki i podkładki do innych Reverbów Jak mam założone tylko te 2 uszczlelki reverb po zalaniu i napompowaniu działa ale po kilku ugieciach sie zapowietrza. Założony nowy serwis kit z wszystkimi oringami i Nowe IFP. Cytuj
Punkxtr Napisano 24 Stycznia 2023 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Wewnątrz jest tylko ta zielona uszczelka widoczna na zdjęciu. Pod klipsem jest plastik z kołnierzem. Od drugiej strony jest jeden szeroki, bądź dwa mniejsze gumowe walce. Od zewnątrz jest o-ring. Zielona uszczelka wargowa musi być zorientowana w odpowiednim kierunku. Edytowane 24 Stycznia 2023 przez Punkxtr Cytuj
adas651 Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Napisano 24 Stycznia 2023 o właśnie o te gumowe walce od tyłu mi chodzi, bo jest tam miejsce na coś i nie wiem czy to niebieskie(na shafcie aluminiowa anodowana czesc z oringiem i backupringiem) powinno sie zaprzec o te walce? Czy dotykać do korka? Czy te walce mają tam luzem latać? nie ma co tam przytrzymać mam jeden cienki, ale jest troch poszarpany i jeden grubszy nowy z servickitu od innego reverba (chyba a1). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi