Skocz do zawartości

[sztyca regulowana] Problem z RS Reverbem, korek z uszczelką

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sztyca Reverb Stealth B1

Czy w głowicy jest jakaś uszczelka od drugiej strony z tego zdjęcia? 

Problem polega na tym, że sztyca zapowietrza sie po kilku ugięciach, dodatkowo rob się podciśnienie i nie moge spuścić całego ciśnienia przed rozkręcaniem. 

Poł roku temu mialem z tą sztycą wypadek po którym sie zapadła i uszkodziła się uszczelka w korku(tym ze zdjęcia) oraz ala'seger trzymający ją. olej ze sztycy wlał mi sie do suportu.

seger i uszczelki udało mi sie dokupić(niebiesko-zielona i czarna szersza z kołnierzem ), ale nie pamietam czy wyjmowałem wszystkie czy tylko te 2 co wymienilem

W zestawie servicekit były też uszczelki i podkładki do innych Reverbów

Jak mam założone tylko te 2 uszczlelki reverb po zalaniu i napompowaniu działa ale  po kilku ugieciach sie zapowietrza. 

Założony nowy serwis kit z wszystkimi oringami i Nowe IFP.

korek-dolny-seal-head-reverb-stealth-b1-2017-rock.jpeg

Napisano

Wewnątrz jest tylko ta zielona uszczelka widoczna na zdjęciu. Pod klipsem jest plastik z kołnierzem. Od drugiej strony jest jeden szeroki, bądź dwa mniejsze gumowe walce. Od zewnątrz jest o-ring. Zielona uszczelka wargowa musi być zorientowana w odpowiednim kierunku.

Napisano

o właśnie o te gumowe walce od tyłu mi chodzi, bo jest tam miejsce na coś i nie wiem czy to niebieskie(na shafcie aluminiowa anodowana czesc z oringiem i backupringiem) powinno sie zaprzec o te walce? Czy dotykać do korka? Czy te walce mają tam luzem latać? nie ma co tam przytrzymać

mam jeden cienki, ale jest troch poszarpany  i jeden grubszy nowy z servickitu od innego reverba (chyba a1). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.