gomez Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Witam. Musze kupić tarcze na tył 203mm do mojego roweru. Zależy mi na bardzo dobrym odprowadzeniu ciepła. Które z tych 3 będą lepsze? 1. Icestop BD 2. Icestop BC - ta najbardziej mi się podoba wizualnie ale nie o to chodzi 3. Galfer 203W2 203 mm 4. MAGURA MDR-P Dodam że obecnie shimano smrt 76 i hamulce xt 8120 jako tako ale bez szału na bardzo długich zjazdach puchnie mi hamulec Edytowane 24 Stycznia 2023 przez gomez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Nie ma takiej opcji by przy tym zestawie co masz cokolwiek puchło z powodu tarczy. Nie ma tu nawet co dyskutować wiec kup to co ci się podoba. Szukaj przyczyn jak coś w klockach. Poza ty co to znaczy puchło? Większość hebli tej marki nieco twardnieje jak się solidnie nagrzeją ale to specyfika produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Magury mają grubsze tarcze i nie zawsze dobrze pracują z innymi niż własnymi heblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 zamówię icestop bo mi się podoba wizualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 A jaki rozmiar tarczy masz obecnie? Bo jeśli też 203 mm to wymiana na inną 203mm za wiele nie wniesie. Jeśli używasz klocków żywicznych to może (ale nie musi) pomóc zmiana na metaliczne, a dodatkowo może zmiana techniki hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Tarcza już kupiona. I tak musiałem kupić na nowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi