Skocz do zawartości

[Amortyzator] Raidon vs Recon Silver vs Markhor?

Robi68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich:) 

Mój pierwszy post i prośba o pomoc w podjęciu decyzji jak w temacie. 

Trochę poszukałem,  poczytałem i Marhor wydaje się technicznie najlepszy z tej 3 w ogólnych zastosowaniach MTB XC 

W moim przypadku jednak sprawa wygląda następująco. 

Mój rower to Rockrider500 przerobiony na ebika z silnikiem TSDZ2. Posiada zmienioną kierownicą od BMX, wiem że dziwnie to wygląda,

ale dla mnie komfort jazdy nieporównywalny. Ważę niestety za dużo :(  ponad 110kg . 

Jazda turystyczno-rekreacyjana po leśnych ściięzkach, drogach i mieście.

Czy w takich okolicznościach Markhor nadal byłby najlepszym wyborem, ponoć na minus ma najmniejszą sztywność, ale czy ma to duże znaczenie przy wyprostowanej sylwetce i mniejszym obciążeniu przedniego koła?

Obecny amortyzator to taka fabryczna namiastka amortyzatora w dodatku zaczął stukać przy odbiciu, stąd decyzja zmiany na powietrzny. Początkowo myślałem o SR XCR, ale po lekturze forum już go skreśliłem z listy. Pozostała wymieniona 3, chyba ze czegoś nie wypatrzyłem w sensownej cenie.

Pozdr.

Napisano

No to daliście mi do myślenia, to może już lepiej zmienić na sztywny mocny widelec. Opony i tak planuję 2.35 więc komfort jakiś powinien być. 

Do tej pory jeździłem na prostym Kellysie 700x37c bez amora i było fanie, tylko twardo i w lesie wiadomo tak sobie.

Zelektryfikować postanowiłem jednak stary wspomniany wyżej rower MTB syna co by był bardziej uniwersalny.

Pamiętajcie spokojna jazda turystyczno-miejska. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...