Serower00 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Cześć, mam ramę Krossa z suportem gwintowanym BSA. Zastanawiam się czy korba, którą nabyłem w zestawie z innymi częściami - SRAM PF30 BB30 da się zamontować do mojej ramy? Trochę poszukałem, poczytałem, ale nie jestem pewny, stąd prośba o poradę. Dodam, że zależy mi na budżetowej wersji, bo rower to składak z założeniem niedużych wydatków. Co znalazłem sam - suport od Tokena z miskami wkręcanymi i otworem 30mm, jak w korbie BB30. Rozwiązanie dla mnie za drogie. Czy jest jakieś inne rozwiązanie lub tańsi producenci, może coś z Chin? Druga rzecz nie za bardzo wiem jak ma się długość osi do łożysk na zewnątrz. Pozdrawiam i za każdą poradę dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 W przypadku mufy bsa 68 kompatybilne z takimi mufami są korby z osią 30 mm w standardzie evo386. Standardowe osie bb30 są pod mufy 68 mm, z łożyskami wciśniętymi w mufę. Żeby korba z osią 30 mm była montowalna w ramie pod bsa to łożyska muszą być na zewnątrz a to wymusza użycie korb 386evo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serower00 Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 73mm mufa chyba w mtb? W każdym razie reasumując, mając korbę oznaczoną jako pf30 bb30 nie podejdzie, bo jest za krótka ośka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 W sensie że mtb = 73 mm? Nie. Mtb = 68 i 73, oba standardy są popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi