tobo Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) Chcesz ujrzeć na swoje własne oczy mocno zmodyfikowany sprzęt z Media-Markt czy innego Auchan? 34 minuty temu, leon7877 napisał: Uprasza się o zamknięcie tematu. Jak nie dowiedziałem się czemu nie lubicie błotników, tako i już sie nie dowiem. Natomiast wpisy są coraz bardziej śmieciowe i nie na temat. 8 stron, bez mała półtora roku i dalej nikt nie napisał czemu to gardzi błotnikami. Pewnie sami nie wiecie czemu. Zacytujesz jakiś post swojego autorstwa który nie jest śmieciowy ? W sensie jakakolwiek SENSOWNA porada, jakies mające ręce i nogi doświadczenie rowerówe, jakiekolwiek sensowne doświadczenie testowe - cokolwiek co można by jakkolwiek wykorzystać? Edytowane 22 Lipca przez tobo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca Cytat Może wtedy ci zwyrole - forumowicze się nawrócą i zaczną zakładać błotniki Czemu miałoby mi na tym zależeć? Cytat Na temat higieny i mody może lepiej się już nie wypowiadaj Nie zamierzam, na gejowskich obcisłych getrach się nie znam, na pampersach tez nie. A nie wypowiadam sie na tematy, o których nic nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca 5 minut temu, tobo napisał: Chcesz ujrzeć na swoje własne oczy mocno zmodyfikowany sprzęt z Media-Markt czy innego Auchan? No właśnie chciałem się naocznie przekonać czym to na co dzień pedałuje @leon7877. Może wtedy dostrzegł bym w tym szaleństwie dozę geniuszu i przestałbym traktować te jego nędzne wypociny jako brednie i farmazony 😉. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca Skarpetki do sandałów są tak modne, że piosenki o tym robią 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca I kto to ustalił? Tak jak pisałem wyżej - kiedyś jakiś idiota wymyślił że to niemodne, masa podchwyciła. Zresztą tylko w Polsce, w innych krajach nikt nie wie że to złe. Rozumiem że jakiś fiut sobie zrobił piosenkę o skarpetkach i sandałach tylko co to za autorytet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) Nooo... Od razu widać że to prawdziwy, rasowy rowerzysta a nie jakiś lajkrowy pedalarz z pampersem 🌈. Prawdziwi rowerzyści jeżdżą w sandałach+skarpetach i nigdy nie golą nóg. Ani ich nie myją. Tak to jest jak się jest rowerowym Samce Alfa 😎. Ty @leon7877, dajesz to zdjęcie ? Edytowane 22 Lipca przez KNKS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) Jeszcze co do skarpetek i sandałów - chyba Polaczki cebulaczki są jednak do tyłu ze swoimi podśmiechujkami. Bo na świecie znów staje sie to modne: https://www.highsnobiety.com/p/socks-and-sandals-for-men/ Cytat Though the style has been long considered a fashion faux-pas and the trademark “German on vacation” look, wearing socks with sandals — when styled right — opens a myriad of opportunities, while offering increased comfort and warmth. To prove that the style is here to stay, we’ve rounded up the best sandals with socks combinations. Pewnie z czasem też ktoś zauważy, że błotniki zatrzymują błoto. Że cieplej jest w skarpetach już w końcu zauważono. Edytowane 22 Lipca przez leon7877 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca Ja tylko jeszcze podpowiem że można nosić rękawiczki do kompletu żeby rąk nie myć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) W dniu 18.07.2024 o 09:10, MrJ napisał: @zekker w ogóle zauważ, że cały ten temat nie jest tak naprawdę zachętą do dyskusji, a jedna wielką tezą jego autora pt. "ci, co jeżdżą bez błotników, to jakieś głupki, którzy utrudniają sobie życie, niszczą napęd, powodują globalne ocieplenie i łamią konstytucję" Ja autorem wprawdzie nie jestem, ale przemawia do mnie teza jak powyżej Z argumentów przeciw błotnikom kupuję tylko te o problemach w ciężkim terenie, ale to jest argument przeciwko pełnym błotnikom, a nie jakimkolwiek. Rozumiem też, ,że na kolarzówce błotnik może sprawić, że po 20 czy tam 200km wyścigu dzięki brakowi błotników możemy być na mecie 1cm przed rywalem, a nie 2cm za. Cała reszta wygląda na usprawiedliwianie na siłę czegoś, co de facto jest tylko modą. Mi to rybka, ja mam pełne błotniki na grawelu a świat niech sobie jeździ jak chce, ale fajne się czyta te komentarze: "Nie przeszkadzają mi uwalone ubrania, w domu pralka jest" "to co, że się ubrudzę, mam mydło w łazience" "to nieprawda, że dach przeciekał, tym bardziej, że prawie nie padało" "żwir i gnojówka w zębach są fajne, bo przypominają mi dzieciństwo (hint - można jeszcze popuścić w pampers, będzie jeszcze fajniej...)" Nie zamykajcie tego tematu proszę - jest rewelacyjny! Edytowane 22 Lipca przez grissley Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca Cytat Z argumentów przeciw błotnikom kupuję tylko te o problemach w ciężkim terenie, ale to jest argument przeciwko pełnym błotnikom, a nie jakimkolwiek. Rozumiem też, ,że na kolarzówce błotnik może sprawić, że po 20 czy tam 200km wyścigu dzięki brakowi błotników możemy być na mecie 1cm przed rywalem, a nie 2cm za. Ja dokładnie tak samo. W ogóle przynajmniej 75% postów powinno być z tego wątku wywalonych, bo ludzie robią sobie jakieś trollowe akcje zamiast na poważnie napisać coś w temacie. Z tego bełkotu ja też wychwyciłem tylko ten jeden logiczny argument, reszta to spam, momentami zresztą dość chamski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca Godzinę temu, leon7877 napisał: Czemu miałoby mi na tym zależeć? Nie zamierzam, na gejowskich obcisłych getrach się nie znam, na pampersach tez nie. A nie wypowiadam sie na tematy, o których nic nie wiem Tobie raczej na niczym istotnym nie zależy. Ani na jakości zakładanych przez ciebie tematów, ani twoich postów. Wiem że w kwestii własnego hobby można mieć wybitnie ubogie doświadczenia - to oznacza że można zwyczajnie niczego nie produkować , można być obserwatorem. Zastanawiam się czy administracja mogłaby zrobić jeden krok więcej i zakończyć ten dramat. Dla zdrowia całej tutejszej, obecnie niewielkiej, społeczności. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca Rozumiem, gdy ktoś ma problem np z działaniem piasty wielobiegowej, albo serwisem amortyzatora, czy nawet kompatybilnością napędu z różnych lat. Ale prostactwo i takie burzenie w szklance wody, specjalne szukanie atencji, to chyba cel sam w sobie ( po liczbie złapanych na haczyk, doceniam kunszt). Bo żeby zrozumieć istotę posiadania błotnika czy rezygnacji z niego nie trzeba Kopernika czy Einsteina... jaki błotnik jest każdy widzi i zastosuje wg potrzeb. Tobo, ja tak myślę że czasem na forach są jednak fałszywe osobowości, aktorzy, amatorzy , a może indywidua, które w połączeniu z "modami" generują aktywność, i wyświetlenia A też Leonowi odpisałem... jak ta ryba denna na haczyku (bez robaka, marchewki) złapana. Bo lubię ludzi. Natomiast tutaj zamiast popisać, który błotnik dobry i dlaczego ..... są skarpety, sandały, getry i napastliwe wyszydzanie. Jest taki miły odcinek Olbrzymów, przed Przesieką, polecam każdemu. Nazywa się "Błotnik". Jechałem po Błotniku bez błotników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca 3 godziny temu, leon7877 napisał: I kto to ustalił? Tak jak pisałem wyżej - kiedyś jakiś idiota wymyślił że to niemodne, masa podchwyciła. Zresztą tylko w Polsce, w innych krajach nikt nie wie że to złe. Rozumiem że jakiś fiut sobie zrobił piosenkę o skarpetkach i sandałach tylko co to za autorytet? Rozumiem że masz doświadczenie w bywaniu w tych "innych krajach" i że nie widujesz tam ludzi w sandałach i skarpetkach jednocześnie. Ja "bywam" na stałe w drugim poza Polską i doraźnie bywałem też w sumie w 7. Nie zauważyłem - przynajmniej w ciagu ostatnich szesnastu lat od kiedy nie mieszkam w kraju-raju żeby były tu jakieś trendy sandalno-skarpetkowe. Ale może dlatego że w czasie gdy ludzie masowo chodzą po ulicach ja jestem w pracy. Albo centrów miejskich nie nawiedzam. 3 godziny temu, leon7877 napisał: Ja dokładnie tak samo. W ogóle przynajmniej 75% postów powinno być z tego wątku wywalonych, bo ludzie robią sobie jakieś trollowe akcje zamiast na poważnie napisać coś w temacie. Z tego bełkotu ja też wychwyciłem tylko ten jeden logiczny argument, reszta to spam, momentami zresztą dość chamski. Najprościej byłoby wywalić cały wątek a jeszcze lepiej wątek z jego autorem. Zdajesz sobie sprawę jak takie "jedno cięcie" rozwiązuje praktycznie całość problemów? Z poufnego źródła dostałem jednak informację: zabieg pozostawiania takich tematów na forach jest celowy - pozwala na odseparowanie sprawnych inaczej/śmieciarzy od bardziej użytecznych dla wspólnoty treści. Za moich czasów moderowania taki syf trafiał wraz z autorem prosto do forumowego śmietnika. No ale cóż, może realia się zmieniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca Skoro tak to co robisz w tym wątku? Wątek zawiera pytanie o powody nie używania błotników. Rozumiem że te pytanie ci się nie podoba i cię w jakiś sposób uraziło. Czy nie łatwiej ci nie zabierać głosu w tym konkretnym wątku zamiast pisać o czymś zupełnie innym niż jego temat przy okazji wyzywając innych od trolli? Ani jeden twój post w tym konkretnym wątku nie odnosi się do tematu, którego wątek dotyczy - wszystkie to twoje wynurzenia na temat osoby pytającego. Zresztą dość chamskie. Nie wiem jaki masz w tym cel - wyprowadzić z równowagi, sprowokować? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca Dobra, koniec żartów (tzn. tego tematu). Zamykam. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi