RowerowyMaciej Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Hej! Od lat mam problemy z zatokami i jeżdżę tylko w cieplejszych miesiącach. Chciałbym jednak spróbować jazdy w chłodniejszym okresie. Czy możecie polecić jakąś kominiarkę, która z jednej strony zatrzyma wiatr i utrzyma ciepło na twarzy, ale odprowadzi wilgoć na zewnątrz? pozdrower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Nie wiem co dla Ciebie znaczy "jazda w chłodniejszym okresie" - bo dla mnie to poniżej zera. W takich warunkach stosuję kominiarkę z membraną: https://outdoorzy.pl/catalog/product/view/id/60989?gclid=EAIaIQobChMI4P32863L_AIVWAmLCh0JrgrDEAQYBiABEgIf3PD_BwE Jak jadę w takiej temperaturze to unikam tempa, które spowodowało by znaczne podniesienie tętna aby uniknąć nadmiernego pocenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Z dużym prawdopodobieństwem będziesz miał pod każdą wiatroszczelną kominiarką parówę. A to nie wpłynie pozytywnie na komfort termiczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Generalnie do mniej więcej zera nie używam żadnych kominiarek ani kominów a w granicach zera, czy lekko poniżej ewentualnie buffa, który i tak mam na szyi. Na szczęście nie mam problemu z zatokami. Nie używam, bo tak jak napisał kolega @tobo pod wszelkiego typu wiatroszczelnymi kominiarkami czy buffami robi sie parówa, pod zwykłymi zresztą też. A jeszcze wilgoć z oddechu się na nich osadza od środka i są mokre, zimne i mało komfortowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Jeżeli ktoś nie ma problemu z zatokami, to niestety nie wie z czym to się wiąże. Ja w okolicach 0 nie jeździłem, ale przy około 8, dobrze sprawdzała się opaska Buff + czapka z Merino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi