hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Witam, noszę się z zamiarem zakupu nowego roweru elektrycznego, wiele osób zwracało mi uwagę na to żeby zwrócić uwagę na napęd i baterię. Z uwagi na to że jest to nowy rower zakładam że na napęd nie trzeba zwracać zbytnio uwagę. Zastanawia mnie to jak sprawdzić baterię ? Kiedy została wyprodukowana, ile ma cykli ładowania. Jest to napęd Boscha CX gen 4, bateria 625wh, wyświetlacz Kiox. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) No i dobrze wybrałeś . CX 4gen to, z tego co się czyta, najlepszy z silników Boscha ( chyba nie ma nic nowszego ) , a 625 Wh to potężna pojemność . Jeszcze niedawno standardem było 500Wh co i tak było dużo . Bateria chyba też jest nowa ? Cx 4 gen raczej nie montuje się w byle jakich rowerach , ja się nie spotkałem , czyli niczym nie musisz się przejmować . Aha , rozmiarem . Rozmiar musisz odpowiedni dobrać Edytowane 15 Stycznia 2023 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Nigdy nie przyglądałem się nalepce na baterii, ale wszystko możesz zobaczyć w sklepie przed zakupem po podpięciu do systemu diagnostycznego. Tam będzie widoczna między innymi ilość cykli z dokładnością do jednego czy dwóch miejsc po przecinku Sklep w momencie sprzedaży i tak powinien podpiąć ten rower do diagnostyki i zaktualizować wszystko co się da, więc nie widzę problemu, aby pokazali Ci to co Cię interesuje - to nie są żadne dane poufne. No chyba, że sklep robi z tego tajemnicę to znaczy, że ma coś na sumieniu Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Maciek.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Dziękuje za pomoc, podejrzewam że aplikacja lub wyświetlacz Kiox pokazują ilość cykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Wyświetlacz nie pokazuje, czy pokazuje aplikacja jeszcze nie wiem - kupiłem rower w listopadzie i nie zdążyłem jeszcze się podłączyć - zimą nie jeżdżę. To silnik Smart System? Bo aplikacja Głów jest do niego, zwykły CX performance nie łączy się z smartfonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Jeżeli wyświetlacz to kiox 300 to jest smart i do niego jest apka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bosch.ebike.onebikeapp Ale to powinien Ci powiedzieć sklep w momencie zakupu roweru Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Maciek.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Z tego co się orientuje to wyświetlacz kiox współpracuje z apką https://apps.apple.com/pl/app/bosch-ebike-connect/id883596487?l=pl, silnik to Bosch cx gen 4. Edytowane 15 Stycznia 2023 przez hom3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 W opisie modelu jest to podane, o jakim rowerze myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 https://www.focus-bikes.com/int/1069721-jam-6-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) W opisie producenta jest performance CX, więc raczej nie będzie to Smart System. Ale przy tej cenie fakt że jest to performance CX 4 gen. to i tak bardzo dobrze. Edytowane 15 Stycznia 2023 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 O co dokładnie chodzi z tym systemem Smart System ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 https://www.bosch-ebike.com/en/products/the-smart-system https://dailyweb.pl/rozladowani/bosch-ebike-system/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hom3r Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Lepiej szukać rower z tym nowszym silnikiem ? Edytowane 15 Stycznia 2023 przez hom3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Niekoniecznie, silnik jest ten sam tylko nie ma funkcji współpracy z aplikacją - rower z Smart System będzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi