Krzaczek Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Witajcie, w jaki sposób przewozicie swoje rowery samochodami? Najbardziej interesują mnie sposoby posiadaczy rowerów z ramami karbonowymi. Czy przewóz takowych różni się zasadniczo od rowerów z ramami aluminiowymi? Czy wystarczy zwykły podstawowy uchwyt za ramę i koło, czy jednak taka metoda odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Za widelec i z tylne koło, sen spokojny, rower mniej się majta, do przemyśleń gdzie jedzie przednie koło, w bagażniku w pokrowcu, czy na dachu oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Pytanie jaki to rower. Jak pancerne MTB to normalnie za koła na dachu, lub na haku. Delikatna szosówka -przednie koło w pokrowiec i do bagażnika a reszta na dach za widelec i tylne koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Nawet by mi to do głowy nie przyszło Miałem 9 kg Ghosta Lectora i normalnie na dach leciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Ja używam Thule TopRide 658 i Whispbar WB200. Oba są bardzo dobre, polecam. Mocowanie za przedni widelec to chyba jedno z lepszych rozwiązań do przewozu aut na bagażniku. Zwłaszcza w przypadku Thule rower może wylecieć chyba tylko przy pomocy granata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Ja nie mam miejsca w bagażniku na koła jadąc z rodziną na wakacje pod namiot więc używam bagażniki Thule Pro Ride 598 a w przypadku roweru z karbonu wraz z thule carbon frame protector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzaczek Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 W dniu 14.01.2023 o 14:13, Kettler napisał: Pytanie jaki to rower. Jak pancerne MTB to normalnie za koła na dachu, lub na haku. Delikatna szosówka -przednie koło w pokrowiec i do bagażnika a reszta na dach za widelec i tylne koło. 12kg MTB, czy pancerne, to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Przy dużym obłożeniu paki mam Westfalię składaną na haka. Jak gdzieś auto musi długo stać to bagażnik składa się do formatu walizki a haka wypinam . Nie ma śladu po transporcie rowerów i nikogo nic nie kusi. A mogę wozić od ciężkich fuli po szosóweczki i w karbonie i w aluminium itp. Nic się nie dzieje z ramami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 A ja taką nakładkę Thule na ramę,sprawdzone dzięsiąt razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi