Skocz do zawartości

[Bagażnik dachowy] Przewóz roweru z ramą karbonową

Krzaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

w jaki sposób przewozicie swoje rowery samochodami?

Najbardziej interesują mnie sposoby posiadaczy rowerów z ramami karbonowymi. Czy przewóz takowych różni się zasadniczo od rowerów z ramami aluminiowymi?

Czy wystarczy zwykły podstawowy uchwyt za ramę i koło, czy jednak taka metoda odpada?

Napisano

Za widelec i z tylne koło, sen spokojny, rower mniej się majta, do przemyśleń gdzie jedzie przednie koło, w bagażniku w pokrowcu, czy na dachu oddzielnie.

Napisano

Pytanie jaki to rower.
Jak pancerne MTB to normalnie za koła na dachu, lub na haku. 
Delikatna szosówka -przednie koło w pokrowiec i do bagażnika a reszta na dach za widelec i tylne koło. 

Napisano

Ja używam Thule TopRide 658 i Whispbar WB200. Oba są bardzo dobre, polecam. Mocowanie za przedni widelec to chyba jedno z lepszych rozwiązań do przewozu aut na bagażniku. Zwłaszcza w przypadku Thule rower może wylecieć chyba tylko przy pomocy granata.  

Napisano

Ja nie mam miejsca w bagażniku na koła jadąc z rodziną na wakacje pod namiot więc używam bagażniki Thule Pro Ride 598 a w przypadku roweru z karbonu wraz z  thule carbon frame protector 

• 3 tygodnie później...
Napisano
  W dniu 14.01.2023 o 13:13, Kettler napisał:

Pytanie jaki to rower.
Jak pancerne MTB to normalnie za koła na dachu, lub na haku. 
Delikatna szosówka -przednie koło w pokrowiec i do bagażnika a reszta na dach za widelec i tylne koło. 

Rozwiń  

12kg MTB, czy pancerne, to nie wiem :)

Napisano

Przy dużym obłożeniu paki mam Westfalię składaną na haka.  Jak gdzieś auto musi długo stać to bagażnik składa się do formatu  walizki a haka wypinam . Nie ma śladu  po transporcie rowerów i nikogo nic nie kusi. A mogę wozić od ciężkich fuli  po szosóweczki i w karbonie i w aluminium itp. Nic się nie dzieje z ramami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.