seba8121 Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Witam. szukam jakiegoś rozwiązania do mocowania przyczepki qeridoo do sztywnej osi. W poprzednim rowerze miałem po prostu długi zacisk qr9 przełożony przez oś przelotową, patent działał, lecz pokiereszował mocno ramę w miejscu przylegania. Teraz nowy rower, rama carbon nie chciałbym tego zniszczyć. Oś 12x148. Może ktoś ma jakiś patent, albo oś dedykowaną która będzie pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Zaczął bym od wpisania w google coś w stylu: "qeridoo sztywną oś mocowanie". Powinno pomóc 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 12 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Te osie które są dostępne od qeridoo widziałem, może ktoś ma jakieś inne lepsze rozwiązania to tego typu przyczepki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Chyba ciężko będzie o coś lepszego niż dedykowane rozwiązanie. Jeśli masz otwór przez oś na wylot to pręt gwintowany fi 5 i kilka nakrętek i powinno też dać radę ale czy to bezpieczne i czy odważył bym się dzieci tak wozić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Qeridoo, Thule, Burley itd. stosują to samo rozwiązanie jeżeli chodzi o mocowanie dyszla przyczepki do sztywnej osi. Nie ma co się w tym doktoryzować, przejeździłem całkiem sporo z przyczepką i na ramie nie ma jakichś przesadnych śladów. Adapter sztywnej osi dobierasz pod kątem gwintu i długości, producent nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gedackt Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Podpinam sie pod temat. Posiadam rower na ramie Fuji SL M 3.0 -> full carbon. Na tylnej osi mam quick release. Czy istnieje szansa, ze po podpieciu przyczepki do tylnej osi (piasta SLX) moze dojsc do uszkodzenia ramy, czy tez mozna uznac, ze rozwiazanie jest bezpieczne dla karbonu? Przyczepa to querido Kidgoo1 Sport -> masa wlasna 16,5 kg, z dzieckiem trzeba liczyc 29 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi