Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To chyba w muzeum takie rzeczy :P

A poważniej, to w dzisiejszych czasach pozostaje chyba tylko czekać, aż ktoś będzie złomował starocia i złożyć działającą sztukę z tego, co jest pod ręką. Sam tak zmotałem jeżdżącą Magurę z dwóch, które już nie bardzo chciały jeździć ;) 

Edytowane przez MrJ
Napisano
W dniu 14.02.2025 o 20:21, wr81 napisał:

Ok zauważyłem chwilę wcześniej

Ale nie zbliżyło się chyba nawet na kilometr rozmiarem do burzy związanej z Szajbazą ;) 

Na bike discount rzadko spotykany Raidon w kolorze czerwonym - dla kolorystów https://www.bike-discount.de/en/detail/index/sArticle/282319

image.thumb.png.86cd9e6dad131839069fd1b3a170bd78.png

Słuchajcie, czy taki Raidon wystarczy do jazdy turystycznej MTB ? Głównie lasy, polne drogi jakieś bezdroża. Cena jest atrakcyjna. Natomiast miałem NRX do Suntoura i rozwalił się tłumik. Wiem jak to wygląda w środku i wiem jak to się serwisuje jednak niesmak pozostał. Brać czy raczej zbierać na droższy wideł ? 

Napisano (edytowane)

@mateoJazz w zupełności wystarczy. Na Mazowszu ludzie się na tym ścigają. ;)

Jakby ktoś chciał, mam do Bike Yoke link obniżający wartość koszyka o 30%. :) Sam kod nie działa, potrzebny link.

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1
Napisano
Godzinę temu, mateoJazz napisał:

Słuchajcie, czy taki Raidon wystarczy do jazdy turystycznej MTB ? Głównie lasy, polne drogi jakieś bezdroża. Cena jest atrakcyjna. Natomiast miałem NRX do Suntoura i rozwalił się tłumik. Wiem jak to wygląda w środku i wiem jak to się serwisuje jednak niesmak pozostał. Brać czy raczej zbierać na droższy wideł ? 

nrx ma 63 skoku i jest do crosow ... masz crosa czy mtb?

Napisano

Miałem crossa, teraz buduję taniego MTB

Cross się nie sprawdza na trasach gdzie zacząłem jeździć. Chce mieć grubsze golenie żeby było sztywno. Amory z 30mm odpadają  

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, chudzinki napisał:

to jeszcze znajdź białą Rebę, ale 26" z prostą sterówką 😀.

EDIT.

@TheJW, cudów nie wymagam 😉.

Ech wymagający klient... Na 26 nie spoglądam, rowery z tym kołem  posiadam ze względów sentymentalnych... Ciężko będzie chyba z nowym przy tych wszystkich wymagniach i  może nie być tanio  - widzę że amory z prostą rurą kosztują więcej niż te same z taperem...

2 godziny temu, mateoJazz napisał:

W tej cenie jest na pewno opłacalny... Amortyzatorem gdzie można powiedzieć że jest lepszy w tej klasie będzie Reba... jeżeli są promocje to dość szybko schodzi a i koszty wtedy rzęedu 220-230 EUR ( z transportem)

Są nowe OEMowe Reby po 1100 na olx jakby co u kilku sprzedawców,.

EDIT:  Raidon wczuciłem czerwony bo się wyróżnia i wcześniej chyba takich nie widziałem ale są też oczywiście standardowe czarne, np: https://www.bike-discount.de/en/suntour-sr32-raidon-100-lor-ds-29-tapered-boost kilka euro taniej. Jakbyś zamawiał w bike discount to popatrz też na inne rzeczy, mają trochę produktów w niskich cenach np: https://www.bike-discount.de/en/shimano-cn-lg500-linkglide-10/11-speed-chain-quick-link

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 13.02.2025 o 16:45, wr81 napisał:

Walentynki w niszowym sklepie https://www.gt2.bike/

Rabat 14% i wysyłka w EU za darmo. Sklep ten ma trochę nietypowych komponentów i np. trochę starszych (NOS) ram..

Przyszła mi ramka od nich tak że chyba nie scam - zamówienie w nocy 14/15 luty, a 20lutego już u mnie ...więc całkiem nieźle.