wr81 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Reaver 700x45c melduje swoją chwilową obecność.. @martingg wejdzie do nowego nabytku? https://www.amazon.pl/Maxxis-Reaver-700x45c-Pieghevole-Copertura/dp/B0CJ5B8Q16/ref=sr_1_3?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=10F3BJZQ9BBZL&dib=eyJ2IjoiMSJ9.T4hfzjRidAmQxjl6cxxoo_56em8TDZSRA_ghegsLR4_kMfopPTuMmq4DjAha3IZ3g755OOUyzt8MP3CKxPP3VeJEajXg-ce9g6BiArp-IHBPSuelvtoBmO7IA5xaZRFjs26k8B2_edQXUst_7HjvK9Ysd7S7rrKlhTXlyTcyEX8RACrElwb9LH8cl_WBrwRP2GJZy6o0B70Aa3B_ZVhsbYyxuc8mctXJjZZbuI7WsUr9AhLgHa1JCAl8qvB_Wau_x-zulHh1ZpKZXArzL3apvxLhrxEA0Ipe-DF0pK44iBY.eeyCzmBlhixRxu66le_CVOIMhzSslIqsGtlSfbKpQuA&dib_tag=se&keywords=reaver&qid=1719922696&sprefix=reaver%2Caps%2C105&sr=8-3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca @wr81 "Wyznacznikiem wszechstronności roweru jest prześwit na opony, dlatego Diverge umożliwia założenie opon 47 mm" Zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca (edytowane) Dla miłośników graveli i cygańskiego złota.. Dostępny czarny i pomarańczowy, różne skoki i offsety. https://www.bike-discount.de/de/fox-racing-shox-32-k-float-tc-700c-factory-fit4-3pos-adj-tapered-kabold https://www.bike-discount.de/de/fox-racing-shox-32-k-float-tc-700c-factory-40-fit4-3pos-adj-tapered-kabolt Piwerszy prawdziwie gravelowy widelec od foxa. Poprzednik - prowizorka 32 SC AX najtaniej był chyba za 329eur ( w kontrowersyjnym outlecie oczywiście). Dla gardących stylem bling-bling wersja performance elite za 399eur Edytowane 3 Lipca przez wr81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lipca Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Czyli tak - opony 47mm, przedni amortyzator... Gdyby tylko jeszcze zamontować do tego prostą kierownicę... 1-2 sezony i zaczną wygrzebywać z magazynów stare formy do hardtaili i stworzą rewolucyjne gravele. Edytowane 4 Lipca przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca To popatrz na Diverge Evo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lipca Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca Rock shox wygrzebie formy od RS Indy i stworzy nowy korzystny cenowo widelec do graveli z innowacyjnym rozwiązaniem XXII wieku - elastomerem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca Nie rozumiem tej gonitwy za amorkami w gravelach. Przesiadłem się z fulla na gravela. Na samym początku było twardo, ale: niższe ciśnienie, grubsze gumy, grubsza owijka + żel pod, I nie widzę problemu. Jeździ się całkiem spoko. Do tego cenię sobie to, że 100% serwisu roweru robię sam. W przypadku fulla foxy leciały do serwisu a tam tanio nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca @Eathan jaka owijka? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca @martingg supacaz super sticky kush gravel + inserty żelowe (nie pamiętam jakie, ale na górę i górny i dolny chwyt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca 2 godziny temu, TheJW napisał: Czyli tak - opony 47mm, przedni amortyzator... Gdyby tylko jeszcze zamontować do tego prostą kierownicę... 1-2 sezony i zaczną wygrzebywać z magazynów stare formy do hardtaili i stworzą rewolucyjne gravele. Nie trzeba nic wygrzebywać. Są już gotowe. Od razu z armorem z tyłu i porządnymi oponami. Po co bawić się w półśrodki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) @Greg1 Pisałeś że się spóźniłeś w innym wątku - Czarne (na ten konkretny moment) znowu dostępne, wysyłka w miesiącach (ale generalnie wysyłają znacznie szybciej..) Chwilowo dostępne też ponownie cienkie kiszki.. Oraz gruba dzida, (jednocześnie DD i DH casing???) Edytowane 4 Lipca przez wr81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca (edytowane) @wr81 dzięki za info. Niestety dopiero teraz otworzyłem forum i znowu niedostępne ale będę sprawdzał co jakiś czas. Edit. Jakiś Minion się też pokazał Edytowane 5 Lipca przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca (edytowane) @Greg1 ALLLAAAARM... reaver 700x45c dostępny EDIT 14:54 już niedostępne https://www.amazon.pl/Maxxis-Reaver-700x45c-Pieghevole-Copertura/dp/B0CJ5B8Q16/ref=sr_1_16?crid=3R9H5YBEMGG24&dib=eyJ2IjoiMSJ9.E0KvGh314MNAff-PdphDDaXd2Q_tstSsWRte3UJ-mcj9vALhEntqExYu9bzIkK97YpFLTjl9KrfHZrsxmwIkfGihIDaC6Ijj_fTnVeAJLrtjS8Rq4AallV-f1caCZC8Q2abHCmxVd8MNnuA708l1cNy6bnvz-IulkhpTVBdYoBXgE6R8Sxvd2T-x_7iZA6_GByZ2gl7l0TTFhHX3Rp6wEXWvsr0SfKg8zK42gTowzUiGaWhtoGW2zMiY4ee178nYthD2qDOXKgzVL_B1QHlSbSPv14tbPiy86uvqm2KApPE.-rQoHuBFqBlNUejkSM85eO3zJ5hylYd0H_n1Vcu_kiE&dib_tag=se&keywords=maxxis+29&qid=1720269228&sprefix=maxxis%2Caps%2C139&sr=8-16 Edytowane 6 Lipca przez wr81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Komplet klamkomanetek Sram Rival 11s - 310 zł. + 80 zł. wysyłka. https://www.planetx.co.uk/products/sram-rival-11-brake-lever-shifter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Mechaniczne... Kontrowersyjny outlet przebija dzisiaj pełną hydrauliką: 272PLN + 112PLN wysyłka. Co prawda nie wiadomo kiedy, czy i co dokładnie dostarczą (flat mount or post mout depending on supply), za to można coś jeszcze dopchać bo z tym kodem jest dość dużo pokrewnych pozycji. Oczywiście przypominam zakupy w tej instytucji tylko dla pełnoletnich, świadomych blasków, cieni, "our philosophy" , wycieków danych, tematu płatności kartą itpd. Dla spragnionych prostych i szybkich zakupów klasyka z Amazona: Minion DHR II EXO TR 29x2.60 za 74PLN link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Koledzy, ja mam nietypowe pytanie - kupiłem przedmiot na amazon.de, został wysłany przez Deutsche Post a do mnie trafił kurierem. - GLS, mimo że na etykiecie jest DHL.. Postanowiłem towar zwrócić, została wygenerowana etykieta zwrotu - tylko nie wiem, co z nią zrobić Wygląda tak (obciąłem kod kreskowy): Na stronie amazona jest info, że mogę zwrócić w inny sposób ale na swój koszt. Co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Lipca Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca Jak robiłem zwrot do r2-bike, to dostałem etykietę Deutche Post, którą nakleiłem na paczkę i zaniosłem do najbliższego oddziału Poczty Polskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Waham się między Pocztą a GLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Trzeba wspierać polskie firmy a nie jakieś obce A tak na poważnie Deutche Post i DHL w Niemczech to tak jakby jedno, jak Pocztex i Poczta Polska u nas. Jeśli nie ma napisane na stronie przez kogo robić zwrot (bo rozumiem, że należy się darmowy, tak?) to poszedłbym na Pocztę i zapytał czy honorują a jak nie to do punktu odbioru GLS i też się zapytał czy honorują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca @Greg1 tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Lipca Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca Deutche Post jest po prostu częścią grupy DHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca No i w tę stronę się zgadza. Ale skąd GLS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca @spidelli z powiązań DP AG i DHL (DHL jako logistyczne i światowe "ramię" poczty niemieckiej) wynika zestawienie tych dwóch firm na etykiecie. Niemiecki nadawca skorzystał z jakieś "wspólnie brandowanej" usługi. To jedno, a drugie, że teraz wszędzie tnie się koszty, więc przewoźnikiem po polskiej stronie granicy - dla przesyłki formalnie jak najbardziej pocztowej - może być ktokolwiek, kto posiada status operatora pocztowego i zaoferował swoje usługi przewoźnikowi od strony nadawcy - np. GLS. To wcale nie musi być operator wyznaczony/narodowy/monopolistyczny - jakikolwiek status teraz PP posiada... Zdarzyło mi się (poza przypadkami DP/DHL>GLS właśnie) - na tej samej zasadzie - otrzymywać przesyłki z Holandii - formalnie nadawane jako pocztowe, z przewoźnikiem od strony nadawcy DHL 🙂, a po stronie polskiej - uwaga - InPost. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Ani Poczta ani GLS nie przyznają się do etykiety Napisałem do sklepu, najwyżej nadam czymkolwiek najtańszym albo najleniwszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi