Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakby puścili w takiej cenie aktualny model gdzie damper to 185x47.5 trunnion to może bym nawet kupił... dla dzieci ..ech..

image.thumb.png.e6a0415abaa39e328a79c1152b82c365.png

Napisano
W dniu 12.03.2025 o 09:05, TheJW napisał:

Tyle zakupów na zachodzie robimy, że nam Bike24 polską wersję sklepu wypuściło. :)
W sumie - miło z ich strony.

image.png.fd4ea7f450ab0705a4aef69d4f31d567.png

Może ktoś próbował ostatni. Czy w sklepie BIKE24 da się kupić rower na fakturę z Vatem UE i wysyłką do Polski?

Napisano

A co rozumiesz w znaczeniu Vat UE ?

Jeśli transakcja unijna czyli z Twojej strony "wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów" to jeśli masz nip unijny i jesteś aktywny w VIES to teoretycznie nie powinno być problemu. Jedynie co to fakt, że sklep działa raczej w stylu B2C i musiał byś załatwić z kimś tam żeby to zrobił j,w.

Napisano

https://allegro.pl/oferta/lancuch-shimano-deore-xt-ultegra-grx-cn-m8100-120l-12s-15791342523

https://www.olx.pl/d/oferta/lancuch-shimano-deore-xt-ultegra-grx-cn-m8100-120l-12s-CID767-ID158iz1.html

Łańcuch Shimano CN-M8100 120 ogniw ze spinką. 92,99 zl na Allegro, 80 zł na OLX (jakby ktoś chciał odebrać osobiście) - ten sam sprzedawca. 

Rzadko spotykana w handlu długość. Mam wątpliwości co do oryginalności, jednak zamówiłem na Allegro dwie sztuki - w razie co zwrot za darmo. ;) Mam w zapasie jeszcze 3 nowe w wersji pudełkowej ze sprawdzonych źródeł, więc będzie do czego porównać. Wrzucę info w wątku zakupowym gdy je odbiorę z Paczkomatu. 

• +1 pomógł 4
Napisano

Porównałem z nowym w wersji BOX z pewnego źródła, dodatkowo wyciągnąłem jakieś stare ścinki po skracaniu i nie mam się do czego przyczepić. Wygląda na to, że są oryginalne. Przychodzą w torebkach strunowych. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Phi. To, że mam w zapasie cztery nowe nie oznacza, że nie mogę kupić trzech kolejnych. :D 
Ale że BOX 126 w takiej cenie...
🤯

Tak poważnie, to zamówię sobie jeden, bo chcę kupić do szosy kasetę 105 11-34 na góry. Teraz mam 11-30, więc łańcuch będzie przykrótki po założeniu większej.

• Haha 2
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, chudzinki napisał:
45 minut temu, CoolBreezeOne napisał:

Ile finalnie kliknąłeś?

Za dużo, bo brakło 😃.

Tylko jeden. Naprawdę!

Edytowane przez TheJW
Napisano

Ok, w "Description" piszą 545g ale to może same ramiona. Bike discount ostatnio nie rozpieszcza jakością opisów. Idą w stronę CCC/RCZ :)  No i to w sumie korba heavy duty do enduro niby..

image.png.0bcc48a709b45e240cb7b650bbfa32a3.png