TheJW Napisano wczoraj o 11:49 Autor Napisano wczoraj o 11:49 (edytowane) https://strefamocy.pl/pl/żele-energetyczne/4526-sis-go-isotonic-gel-60-ml.html Klasyczne żele SIS 60ml po 3,82 zł. Dostępne wszystkie smaki. https://strefamocy.pl/pl/żele-energetyczne/10918-sis-beta-fuel-nootropics-60-ml.html Beta Fuel Nootropics za 7,21 zł. Właśnie zamówiłem 80 sztuk. Ogólnie na wszystko od SIS mają -15%. Darmowa wysyłka od 399 zł. Edytowane wczoraj o 11:49 przez TheJW 3 Cytuj
michalr75 Napisano wczoraj o 12:09 Napisano wczoraj o 12:09 @TheJW Na śniadanie, obiad i kolacje jak znalazł, nie zdążą się przeterminować Poza tym mówiłeś że się nie ścigasz 1 Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 12:13 Autor Napisano wczoraj o 12:13 No ale żele można też jeść na treningach i zwykłych przejażdżkach, nikt tego nie sprawdza... 😏 Cytuj
ernorator Napisano wczoraj o 12:38 Napisano wczoraj o 12:38 Łatwiej zabrać 4 żele niż 8 bananów. 2 Cytuj
michalr75 Napisano wczoraj o 12:41 Napisano wczoraj o 12:41 27 minut temu, TheJW napisał: No ale żele można też jeść na treningach i zwykłych przejażdżkach, nikt tego nie sprawdza... 😏 Na treningach i owszem, na zwykłe przejażdżki najnowsze odkrycie to batony RAW z Lidla Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 14:05 Napisano wczoraj o 14:05 Godzinę temu, ernorator napisał: Łatwiej zabrać 4 żele niż 8 bananów. Niby tak ale jak juz napisano jeśli to nie wyścig to zjadanie benzoensanu sodu, sorbinianu potasu i całej reszty wypełniaczy nie ma nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem podczas treningu, za to dodaje +5pkt prestiżu 😉 na strave itp, takie czasy nikt nie broni, każdy robi co chce.... Trening kolarski brzmi poważnie, odżywianie ma duże znaczenie, dla adaptacji a szczególnie regeneracji. Jest dużo substancji i nawet chyba witamin które mogą powodować brak odpowiedniej adaptacji treningowej. Polecam zdrowe odżywianie na co dzień, podczas treningów też 🍌 1 Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 14:11 Autor Napisano wczoraj o 14:11 Ja idę na rower po to, żeby jeździć, a nie zatrzymywać się co 20 minut pod Żabką, żeby coś zjeść. Żele są więc dla mnie po prostu szybkim, wygodnym i pewnym sposobem na uzupełnienie energii. No i jak już wspomniał @ernorator - zajmują niewiele miejsca. Żeby na 5-6 godzinną jazdę zabrać odpowiednią ilość "zdrowego" jedzenia, to musiałbym chyba przyczepkę rowerową dokupić. Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 14:12 Napisano wczoraj o 14:12 Tak znam ich wygodną formę miałem okazję używać, nie krytykuje każdy ma wybór. Cytuj
michalr75 Napisano wczoraj o 14:17 Napisano wczoraj o 14:17 4 minuty temu, TheJW napisał: Ja idę na rower po to, żeby jeździć, a nie zatrzymywać się co 20 minut pod Żabką, żeby coś zjeść. Żele są więc dla mnie po prostu szybkim, wygodnym i pewnym sposobem na uzupełnienie energii. No i jak już wspomniał @ernorator - zajmują niewiele miejsca. Żeby na 5-6 godzinną jazdę zabrać odpowiednią ilość "zdrowego" jedzenia, to musiałbym chyba przyczepkę rowerową dokupić. Batona ogarniesz w czasie jazdy, tyle tylko ze trzeba troche więcej żuchwą popracować Teraz robiłem KPN 70km, wystarczyło śniadanie a później jeden taki baton Tyle że ja tak nie cisnę więc i może nie mam takich potrzeb energetycznych jak @TheJW na takim dystansie Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 14:29 Autor Napisano wczoraj o 14:29 (edytowane) Swoją drogą to mam wrażenie, że założyliście, iż te żele są moim głównym i jedynym źródłem pożywienia na rowerze... Oczywiście zabieram też inne pokarmy, stałe, bo bez tego nie pojadę - lubię mieć coś w żołądku, inaczej siada mi psychika. W zależności od tego co akurat mam pod ręką - banan lub dwa, mała paczka żelków, batony Go On Protein Crisp - te świetnie mi wchodzą na rowerze i nie muszę ich przeżuwać jak krowa - czasem biedronkowe batoniki musli lub smoothie, saszetka Owolovo (chociaż te energii za wiele nie dostarczają). Ale żele mieć muszę, bo już nie raz się przekonałem, że potrafią człowieka uratować w kryzysowej sytuacji. @michalr75 ja wczoraj w tym wietrze o prędkości wyższej niż średnia zrobiłem ponad setkę szosą na śniadaniu i jednym żelu z Biedronki. Normalnie w te 3 godziny zjadłbym pewnie 2 banany, batona i co najmniej jeden żel. No i ok, dałem radę, tylko od razu po powrocie do domu odpalił mi się tryb "odkurzacz", a zaraz po nim totalny zjazd energetyczny. Edytowane wczoraj o 14:30 przez TheJW Cytuj
michalr75 Napisano wczoraj o 14:33 Napisano wczoraj o 14:33 Żeby nie było, żel nie jest zły, ale ilość zakupionych przez Ciebie dość gruba Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 14:34 Autor Napisano wczoraj o 14:34 Kupuję raz na cały sezon, żeby mieć z głowy. A że trafiła się taka cena, to już w ogóle zaszalałem. 😛 1 1 Cytuj
wr81 Napisano wczoraj o 16:28 Napisano wczoraj o 16:28 (edytowane) Musing, tym razem hardtail (niby od 950g) za 399EUR , pewnie podniosą jak fulla sprzed tygodnia (z 350->600). Chyba alternatywa dla aliexpress - z duzego europejskiego sklepu.. Na ten moment wszystkie rozmiaty dostępne https://www.bike-discount.de/en/detail/index/sArticle/282076 EDIT: boost, BSA, kąt główki 68, przewody przez stery Edytowane wczoraj o 16:33 przez wr81 1 Cytuj
Talrand Napisano wczoraj o 20:48 Napisano wczoraj o 20:48 Ktoś z was kupował te super promocje od Agnieszki na OLXie? Kusi mnie korba XT ale potwierdzenie że ktoś dostał towar i wszystko się zgdza by się przydało. Cytuj
Enadxx Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 16 godzin temu, wr81 napisał: , przewody przez stery gdyby nie właśnie to... Cytuj
KSikorski Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ja się przekonałem ostatnio, że nic tak dobrze nie robi w hardtailu jak krótka podsiodłówka i długa sztyca. Mam ramę w rozmiarze M z podsiodłówką 400mm, do tego carbonowa sztyca 400mm i naprawdę dobrze to pracuje... więc nie kupiłbym carbonowej ramy z podsiodłówką 440mm 😄 Cytuj
wr81 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @KSikorski Na geometrię nie patrzyłem przyznam szczegółowo - dla mnie za lekka @Enadxx w fullu prowadzenie konwecjonalne ale poskąpili mocowań na bidony... https://www.bike-discount.de/en/muesing-petrol-2c/4c-frame 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi