Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

https://strefamocy.pl/pl/żele-energetyczne/4526-sis-go-isotonic-gel-60-ml.html

Klasyczne żele SIS 60ml po 3,82 zł. Dostępne wszystkie smaki.

https://strefamocy.pl/pl/żele-energetyczne/10918-sis-beta-fuel-nootropics-60-ml.html

Beta Fuel Nootropics za 7,21 zł.

Właśnie zamówiłem 80 sztuk. :D

Ogólnie na wszystko od SIS mają -15%.
Darmowa wysyłka od 399 zł.

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 3
Napisano
27 minut temu, TheJW napisał:

No ale żele można też jeść na treningach i zwykłych przejażdżkach, nikt tego nie sprawdza... 😏

Na treningach i owszem, na zwykłe przejażdżki najnowsze odkrycie to batony RAW z Lidla ;)

Napisano
Godzinę temu, ernorator napisał:

Łatwiej zabrać 4 żele niż 8 bananów. 

Niby tak ale jak juz napisano jeśli to nie wyścig to zjadanie benzoensanu sodu, sorbinianu potasu i całej reszty wypełniaczy nie ma nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem podczas treningu, za to dodaje +5pkt prestiżu 😉 na  strave itp, takie czasy nikt nie broni, każdy robi co chce....

Trening kolarski brzmi poważnie, odżywianie ma duże znaczenie, dla adaptacji a szczególnie regeneracji. Jest dużo substancji i nawet chyba witamin które mogą powodować brak odpowiedniej adaptacji treningowej. Polecam zdrowe odżywianie na co dzień, podczas treningów też 🍌  

• +1 pomógł 1
Napisano

Ja idę na rower po to, żeby jeździć, a nie zatrzymywać się co 20 minut pod Żabką, żeby coś zjeść. :) Żele są więc dla mnie po prostu szybkim, wygodnym i pewnym sposobem na uzupełnienie energii. No i jak już wspomniał @ernorator - zajmują niewiele miejsca. Żeby na 5-6 godzinną jazdę zabrać odpowiednią ilość "zdrowego" jedzenia, to musiałbym chyba przyczepkę rowerową dokupić. ;)

Napisano
4 minuty temu, TheJW napisał:

Ja idę na rower po to, żeby jeździć, a nie zatrzymywać się co 20 minut pod Żabką, żeby coś zjeść. :) Żele są więc dla mnie po prostu szybkim, wygodnym i pewnym sposobem na uzupełnienie energii. No i jak już wspomniał @ernorator - zajmują niewiele miejsca. Żeby na 5-6 godzinną jazdę zabrać odpowiednią ilość "zdrowego" jedzenia, to musiałbym chyba przyczepkę rowerową dokupić. ;)

Batona ogarniesz w czasie jazdy, tyle tylko ze trzeba troche więcej żuchwą popracować ;) Teraz robiłem KPN 70km, wystarczyło śniadanie a później jeden taki baton ;)Tyle że ja tak nie cisnę więc i może nie mam takich potrzeb energetycznych jak @TheJW na takim dystansie ;)

Napisano (edytowane)

Swoją drogą to mam wrażenie, że założyliście, iż te żele są moim głównym i jedynym źródłem pożywienia na rowerze...
Oczywiście zabieram też inne pokarmy, stałe, bo bez tego nie pojadę - lubię mieć coś w żołądku, inaczej siada mi psychika. ;) W zależności od tego co akurat mam pod ręką - banan lub dwa, mała paczka żelków, batony Go On Protein Crisp - te świetnie mi wchodzą na rowerze i nie muszę ich przeżuwać jak krowa - czasem biedronkowe batoniki musli lub smoothie, saszetka Owolovo (chociaż te energii za wiele nie dostarczają). Ale żele mieć muszę, bo już nie raz się przekonałem, że potrafią człowieka uratować w kryzysowej sytuacji.

@michalr75 ja wczoraj w tym wietrze o prędkości wyższej niż średnia zrobiłem ponad setkę szosą na śniadaniu i jednym żelu z Biedronki. Normalnie w te 3 godziny zjadłbym pewnie 2 banany, batona i co najmniej jeden żel. No i ok, dałem radę, tylko od razu po powrocie do domu odpalił mi się tryb "odkurzacz", a zaraz po nim totalny zjazd energetyczny.

Edytowane przez TheJW
Napisano

Ja się przekonałem ostatnio, że nic tak dobrze nie robi w hardtailu jak krótka podsiodłówka i długa sztyca.

Mam ramę w rozmiarze M z podsiodłówką 400mm, do tego carbonowa sztyca 400mm i naprawdę dobrze to pracuje... więc nie kupiłbym carbonowej ramy z podsiodłówką 440mm 😄