marcin_ostrów Napisano Piątek o 11:19 Udostępnij Napisano Piątek o 11:19 (edytowane) Dziwię się że dojechały . Wrzucone luzem do kartonowej koperty , jak wyciągałem z paczkomatu to połowa zestawu była poza kopertą . A tak to ok Edytowane Piątek o 11:19 przez marcin_ostrów 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano Piątek o 15:58 Udostępnij Napisano Piątek o 15:58 Te gamonie w amazonie tak niestety pakują. Póki się mieści do koperty, to tam wrzucają. Odradzam kupno np. Lego, bo na 90 procent pudełko będzie zgniecione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano Piątek o 16:36 Udostępnij Napisano Piątek o 16:36 5 godzin temu, marcin_ostrów napisał: Dziwię się że dojechały . Wrzucone luzem do kartonowej koperty , jak wyciągałem z paczkomatu to połowa zestawu była poza kopertą . A tak to ok Czekaj, czekaj, teraz mnie olśniło. One powinny być zapakowane w czarne, tekturowe pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano Piątek o 16:48 Udostępnij Napisano Piątek o 16:48 dokładnie powinny byc w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Piątek o 16:50 Udostępnij Napisano Piątek o 16:50 W pudełku kartonowym z naklejką w środku Wera Rebel Tools. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Piątek o 16:54 Udostępnij Napisano Piątek o 16:54 Moje były w pudełku i opasce foliowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano Piątek o 17:27 Udostępnij Napisano Piątek o 17:27 No moje przyszły luzem , bez żadnego pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 19:05 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:05 Chyba nie wszystkie są pakowane, przynajmniej tak by wynikało ze strony producenta. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano Piątek o 19:42 Udostępnij Napisano Piątek o 19:42 Moje Torx-kredki już doszły. Wirtualny unboxing ujawnił, to o czym wspomniał @Roballinho. Towar wciśnięty w tekturową kopertę amazona. Ale same kredki w firmowym pudełku. To git. W dniu 12.12.2024 o 12:32, TheJW napisał: Nie zamówił ktoś przypadkiem dwóch zestawów? Mówisz i masz Pakowanie tylko w kopertę odcisnęło się na jednym opakowaniu. Po namyśle zamawiacz planuje zwrotkę. @TheJW jak chcesz, to daj znać. Jak nie, to też daj sygnał - wróci do sprzedawcy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 20:05 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 20:05 Biorę! Napiszę PW, to się dogadamy! Wezmę nawet to brzydsze opakowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano Sobota o 15:07 Udostępnij Napisano Sobota o 15:07 @TheJWpodziel się, już masz jeden zestaw🤪 Na stronie kingkongdesign.pl jest promocja na folie ochronne na rower. Z kodem zima30 jest 30% rabatu, plus kolejne 10% za zamówienie ponad 200pln. Dobre folie, używam na dwóch rowerach i chronią jak trzeba. Nadruki też fajne, sporo różnych opcji do wyboru do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Sobota o 15:14 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 15:14 @michalr75 ale to torxy są. Imbusy to był złoty strzał, poszły migiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano Sobota o 16:01 Udostępnij Napisano Sobota o 16:01 @TheJWa, to torxów nie potrzebuję 😉🤝 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano Sobota o 19:56 Udostępnij Napisano Sobota o 19:56 Ooooo takie Torxy od Wery to sam bym z chęcią, gdyby się znowu taka promka trafiła to proszę o stagowanie Jeśli z jakiegoś powodu @TheJW by się rozmyślił to @CoolBreezeOne masz następnego kupca w kolejce. A ja chyba muszę dodać ten wątek do obserwowanych a miałem bastować z zakupami... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Sobota o 20:10 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:10 (edytowane) Dejw się nie rozmyśli, sprawna akcja wczoraj (a w sumie to nawet dzisiaj, bo było po północy) i zestaw już jest w drodze do mnie, przed 15. kurier podjął z Paczkomatu. Jak wypatrzę jakieś promo, to będę tu krzyczał. Edytowane Sobota o 20:16 przez TheJW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano Niedziela o 13:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:29 Imbusy chciałem kupić, wszedłem tutaj po 5h od pierwszego wpisu i już było po zawodach. Szkoda bo cena była świetlna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Niedziela o 14:51 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 14:51 (edytowane) One się wtedy w 2 godz. rozeszły. Za pół ceny to nic dziwnego. Edytowane Niedziela o 14:51 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Niedziela o 15:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:09 To są klucze na lata, w rowerze prawdopodobnie na kilka pokoleń. Nie ma się co czaić na promo, nożna dać te 109zł i brać z aledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano Niedziela o 16:32 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:32 20 godzin temu, kazafaza napisał: Ooooo takie Torxy od Wery to sam bym z chęcią, gdyby się znowu taka promka trafiła to proszę o stagowanie Jeśli z jakiegoś powodu @TheJW by się rozmyślił to @CoolBreezeOne masz następnego kupca w kolejce. A ja chyba muszę dodać ten wątek do obserwowanych a miałem bastować z zakupami... Najlepiej sobie na pepperku dodaj do obserwowanych Werę - tam najszybciej jest informacja o promocjach. A imbusy i torxy (te bardzo rzadko) co jakiś czas są na promocjach na Amazonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano Poniedziałek o 11:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:32 20 godzin temu, Dokumosa napisał: To są klucze na lata, w rowerze prawdopodobnie na kilka pokoleń. Nie ma się co czaić na promo, nożna dać te 109zł i brać z aledrogo. Aż takie dobre i długowieczne? Zwykłe imbusy jeden sezon wytrzymują, więc te muszą być jakieś magiczne i mega twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 11:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:57 Magiczne nie są. Wyjątkowo twarde też nie. Robię przy rowerach dużo. Lubię mieć przyzwoite narzędzia (king tony, beta, wera, gedore) więc nigdy imbusa żadnego nie obrobiłem, nie zgiąłem nie złamałem. Każda strata związana była raczej z jego zagubieniem. Śruby w rowerach są wyjątkowo miękkie (w porównaniu np. ze śrubami, którymi skręcane są stopy łożysk wału korbowego czy przykręcane głowice w silnikach to wszystkie rowerowe są wręcz plastelinowe). Imbusy wery mają profil hex plus, który ma też zapobiegać obrabianiu gniazd w łbach śrub. W rowerze bez znaczenia - momenty dokręcania symboliczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Poniedziałek o 12:38 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:38 Prawie dwa lata używam tych imbusów regularnie, w stajni 6 rowerów, więc co chwilę jest coś do zrobienia. Szczerze mówiąc to gdyby wymienić im te kolorowe uchwyty, można by powiedzieć, że są nowe - zużycia powierzchni roboczych praktycznie nie widać. Ale w przeciwieństwie do @Dokumosa udało mi się uszkodzić 6mm i musiałem dokupić oddzielnie (trafiłem na OLX za 20 zł). Z tym, że to było głównie z mojej winy - próbowałem odkręcić zapieczony pedał, nie zauważyłem, że włożyłem klucz zbyt płytko i stanąłem na nim nogą... Klucz się omsknął i końcówka się obrobiła. Oczywiście przy okazji przydzwoniłem w coś kolanem, oczywiście tym uszkodzonym. 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 13:36 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:36 (edytowane) To nie klucz był zbyt płytko tylko 6mm hex w pedałach to szatański pomysł Nieco lepiej jest z 8mm ale to i tak nie jest to, co powinno być dla gwintu 14mm (normy przewidują hex 12mm na głębokość min. 7mm). Edytowane Poniedziałek o 13:36 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano Poniedziałek o 13:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:42 Godzinę temu, TheJW napisał: w stajni 6 rowerów, więc co chwilę jest coś do zrobienia. Ja tam non stop nie odkręcam i nie przykręcam śrubek w swoich rowerach Ale dzięki za opinię, bedę polował na te imbusy w takim razie skoro są takie porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano Poniedziałek o 13:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:43 Poza samą firmą trzeba zwrócić uwagę iż imbusy wery są kute - tzn. końcówki robocze są kształtowane z grubszego, okrągłego pręta, przez co same końcówki są wytrzymalsze a klucz sztywniejszy. Różnicę widać nawet porównując z kluczami tej samej wery wykonanymi w całości z wygiętego, ekstrudowanego profilu sześciokątnego. Kute wery w kolorowych koszulkach są bardzo dobre, aczkolwiek przydaje się równlegle mieć inny komplet gdzie na dłuższym ramieniu nie będzie kulki/baryłki ułatwiającej odkręcanie pod kątem, ale z aluminiowymi śrubami mogącej narobić bigosu. Np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi