Skocz do zawartości

[okazje i promocje] w sklepach internetowych

TheJW

Rekomendowane odpowiedzi

Moje Torx-kredki już doszły. Wirtualny unboxing ujawnił, to o czym wspomniał @Roballinho. Towar wciśnięty w tekturową kopertę amazona. Ale same kredki w firmowym pudełku. To git.

Wera-TX-5net.jpg

W dniu 12.12.2024 o 12:32, TheJW napisał:

Nie zamówił ktoś przypadkiem dwóch zestawów? ;)

Mówisz i masz :) 

Wera-TX-1net.jpg

Pakowanie tylko w kopertę odcisnęło się na jednym opakowaniu. Po namyśle zamawiacz planuje zwrotkę. @TheJW jak chcesz, to daj znać. Jak nie, to też daj sygnał - wróci do sprzedawcy.

• +1 pomógł 3

@TheJWpodziel się, już masz jeden zestaw🤪

Na stronie kingkongdesign.pl jest promocja na folie ochronne na rower. Z kodem zima30 jest 30% rabatu, plus kolejne 10% za zamówienie ponad 200pln. Dobre folie, używam na dwóch rowerach i chronią jak trzeba. Nadruki też fajne, sporo różnych opcji do wyboru do koloru.

Ooooo takie Torxy od Wery to sam bym z chęcią, gdyby się znowu taka promka trafiła to proszę o stagowanie ;)  Jeśli z jakiegoś powodu @TheJW by się rozmyślił to @CoolBreezeOne masz następnego kupca w kolejce.  A ja chyba muszę dodać ten wątek do obserwowanych a miałem bastować z zakupami...

• Haha 2

Dejw się nie rozmyśli, sprawna akcja wczoraj (a w sumie to nawet dzisiaj, bo było po północy) i zestaw już jest w drodze do mnie, przed 15. kurier podjął z Paczkomatu. :D

Jak wypatrzę jakieś promo, to będę tu krzyczał. ;)

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 2

20 godzin temu, kazafaza napisał:

Ooooo takie Torxy od Wery to sam bym z chęcią, gdyby się znowu taka promka trafiła to proszę o stagowanie ;)  Jeśli z jakiegoś powodu @TheJW by się rozmyślił to @CoolBreezeOne masz następnego kupca w kolejce.  A ja chyba muszę dodać ten wątek do obserwowanych a miałem bastować z zakupami...

Najlepiej sobie na pepperku dodaj do obserwowanych Werę - tam najszybciej jest informacja o promocjach. A imbusy i torxy (te bardzo rzadko) co jakiś czas są na promocjach na Amazonie.

• +1 pomógł 1

20 godzin temu, Dokumosa napisał:

To są klucze na lata, w rowerze prawdopodobnie na kilka pokoleń. Nie ma się co czaić na promo, nożna dać te 109zł i brać z aledrogo.

Aż takie dobre i długowieczne? Zwykłe imbusy jeden sezon wytrzymują, więc te muszą być jakieś magiczne i mega twarde.

Magiczne nie są. Wyjątkowo twarde też nie. Robię przy rowerach dużo. Lubię mieć przyzwoite narzędzia (king tony, beta, wera, gedore) więc nigdy imbusa żadnego nie obrobiłem, nie zgiąłem nie złamałem. Każda strata związana była raczej z jego zagubieniem. Śruby w rowerach są wyjątkowo miękkie (w porównaniu np. ze śrubami, którymi skręcane są stopy łożysk wału korbowego czy przykręcane głowice w silnikach to wszystkie rowerowe są wręcz plastelinowe). Imbusy wery mają profil hex plus, który ma też zapobiegać obrabianiu gniazd w łbach śrub. W rowerze bez znaczenia - momenty dokręcania symboliczne. 

• +1 pomógł 2

Prawie dwa lata używam tych imbusów regularnie, w stajni 6 rowerów, więc co chwilę jest coś do zrobienia. Szczerze mówiąc to gdyby wymienić im te kolorowe uchwyty, można by powiedzieć, że są nowe - zużycia powierzchni roboczych praktycznie nie widać. Ale w przeciwieństwie do @Dokumosa udało mi się uszkodzić 6mm i musiałem dokupić oddzielnie (trafiłem na OLX za 20 zł). Z tym, że to było głównie z mojej winy - próbowałem odkręcić zapieczony pedał, nie zauważyłem, że włożyłem klucz zbyt płytko i stanąłem na nim nogą... Klucz się omsknął i końcówka się obrobiła. Oczywiście przy okazji przydzwoniłem w coś kolanem, oczywiście tym uszkodzonym. 🤣

• +1 pomógł 1

To nie klucz był zbyt płytko tylko 6mm hex w pedałach to szatański pomysł ;) Nieco lepiej jest z 8mm ale to i tak nie jest to, co powinno być dla gwintu 14mm (normy przewidują hex 12mm na głębokość min. 7mm).

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 1

Poza samą firmą trzeba zwrócić uwagę iż imbusy wery są kute - tzn. końcówki robocze są kształtowane z grubszego, okrągłego pręta, przez co same końcówki są wytrzymalsze

a klucz sztywniejszy. Różnicę widać nawet porównując z kluczami tej samej wery wykonanymi w całości z wygiętego, ekstrudowanego profilu sześciokątnego.

Kute wery w kolorowych koszulkach są bardzo dobre, aczkolwiek przydaje się równlegle mieć inny komplet gdzie na dłuższym ramieniu nie będzie kulki/baryłki ułatwiającej odkręcanie pod kątem, ale z aluminiowymi śrubami mogącej narobić bigosu.  Np.image.thumb.png.383cf3048abe285fcab020202f07aaa9.png

image.png.4853441dd2fc651e320cdba7cfaac9be.png