chudzinki Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Zaraz! Co prawda córka póki co odrzuciła kolor (będę nad tym pracował 😀), ale jak jest z tym dropperem - trzeba dodatkowo dokupić adapter czy jest już w zestawie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Wydaje mi się że w tej ubogiej kompletacji jest sztywna sztyca okrągła i rzeczony adapter jak na filmie.. dopiero w wyższych jest ta o przekroju D... (ab Twostroke 01 Three) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Listopada Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada (edytowane) Nie no, przecież nawet zdjęcie uwidaczniające pęknięcie ewidentnie wskazuje, że podsiodłówka jest D-Shape. Więc tak jak w zaznaczonym przeze mnie momencie filmu, w środku musi być ten adapter fabrycznie, bo i z okrągłą sztycą fabrykę opuszcza. Tylko średnica 27,2 mocno ogranicza wybór... No i ja zwracałem na to uwagę głównie z innego powodu - to na pewno, prędzej lub później, będzie trzeszczeć jak cholera. Edytowane 29 Listopada przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Przynajmniej "rozcięcie " rury jest z przodu , więc minimalnie mniej się syfi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Czyli do nieokrągłej podsiodłówki ładują okrągłe sztyce - dziwne, przynajmniej dla mnie... Byłem przekonany, że podsiodłówka jest tylko spłaszczona od tyłu. Muszę zgłębić temat. Dobra, koniec OT, bo zaraz przyjdzie kierownictwo i rozgoni towarzystwo 😀. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Godzinę temu, chudzinki napisał: Zaraz! Co prawda córka póki co odrzuciła kolor (będę nad tym pracował 😀) Niestety zegar cyka, to jest daily deal i prawdopodobnie jutro wróci do ceny z wczoraj (coś 1200 trochę ponad) - dostępność to inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada https://www.bike-components.de/de/RockShox/Lyrik-Ultimate-RC2-DebonAir-Boost-29-Federgabel-Werkstattverp-p95751/?v=142367-black&emid=674b2c89b64b1fca200adccf&puid=2166&utm_source=uppr&utm_medium=affiliate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Kompletna grupa GRX610 2x12 z korbą 172.5 https://www.bike24.com/p2877625.html?source=SRP&indexName=production_SEARCH_INDEX_EN&objectId=877625&queryId=d51b1ca9cc647ed34dd101a048d3182d&userToken=c011d343-fcd9-4071-8c66-c91d26c2d79e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Jakby ktoś przypadkiem S szukał https://www.peruffo.com/en/3078-719-trek-top-fuel-99-sram-xx1-eagle-axs-12s-bontrager-line-pro-30.html#/18-taglia_bici-s/94-color-matte_raw_carbon Sklepu nie znam , ale wygląda na wiarygodny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia Bikestacja.pl właśnie przysłała kod -7% na cały asortyment: MIKOLAJ24 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia https://www.ibksport.eu/scalpel-ht-carbon-4-cannondale-2024-black-pearl/p?skuId=30588 - ktoś się orientuje czy bywały tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Nie :). Wow, cena wow. Niecałe 6 tysiecy za karbon, sida, troche xt i logo cannona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Widywałem ten rower za mniej więcej 1800 euro i to była niezła cena. Za tyle to jak polujesz na coś podobnego to nawet nie ma się co zastanawiać. Z tego sklepu chyba niektórzy z forum Orbee zamawiali I było ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia (edytowane) @NerfMe, poluję na coś tańszego, ale wpadło mi to i dlatego się zainteresowałem 🙂. A takie pytanie odnośnie tego: Przetłumaczyłem sobie, ale dalej nie wiem jak to się ma np. do gwarancji? Ktoś wie może? Coś piszą o wykryciu uszkodzeń... Edytowane 6 Grudnia przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia (edytowane) Zapewne rower jest przeglądany i być może wysyłany w większym pudełku sklepowym, już z założonymi kołami, dokręconymi śrubami i jedynie przekręconą kierownicą. Tak np .robi bunnyhop. No ale najlpiej dopytać. Zapewne bez tej opcji po prostu wysyłają fabycznie zamknię ty karton jak przyszedł z fabryki bez otwierania więc jakiś oczywistych uszkodzeń nie wychwytują. Podobnie są dostępne różne opcje zmontowania w Centrumrowerowym. P.S. Widzę żee "Ekspert rowerowy" z pepper.pl działa; ) P.P.S. rózowy dla córki? Edytowane 6 Grudnia przez wr81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia (edytowane) @wr81, różowy to obciachowy 😀. Czarno-żółty jak coś, ale waham się... EDIT. @przemeg, powędrowałby tam obowiązkowo dropper z obecnego roweru, więc 27.2 nawet pasuje 😃. EDIT 2. Chyba nic z tego... Edytowane 6 Grudnia przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Ja prawie kupiłem ten rower. Rama zbiera świetne recki, lekka, responsywna i tylny wideł pracuje. Można dać sztyćke z tworzywa i jest miętko pod pupom. Lecz kupiłem prawie, bo suport. Pisałem do tokena, trzeba podkładki.... Tak to sztos HT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia https://www.bike-discount.de/en/rockshox-sid-sl-select-29-debon-air-120-remote-tapered-boost https://www.bike-discount.de/en/rockshox-sid-ultimate-race-day-29-debonair-120-tapered-boost-remote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia https://www.pepper.pl/promocje/widelec-amortyzowany-rockshox-reba-rl-29-solo-air-100-tapered-boost-remote-948668 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia (edytowane) Achtung Minen! Niestety wg. doniesień z Niemiec linkowany Liryk z bike-components przychodzi niezgodnie z opisem w wersji e-bikowej z taperem 1.8 zamiast 1.5.... Najwidoczniej zarówno ceny jak i obłsuga dryfują w kierunku bieguna zwanego RCZ... Jeżeli ktoś zamówił niech nie zwleka z odpakowaniem i sprawdzeniem. Opis w sklepie był jednoznaczny że rura na 1.5 więc z reklamacją/odsyłką na koszt sklepu nie powinno być problemu.. @Dokumosa Już kiedyś miałeś taki przypadek...a chyba chciałeś kupić liryka/pika 2.1.. Edytowane 7 Grudnia przez wr81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 5 godzin temu, wr81 napisał: https://www.pepper.pl/promocje/widelec-amortyzowany-rockshox-reba-rl-29-solo-air-100-tapered-boost-remote-948668 Hmmm, chyba wezmę, bo czekając na coś fajnego na RCZ będę jeździł na tym zdechłym SIDzie kolejny rok... 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia (edytowane) @TheJW Jeżeli chcesz Rebę to na pewno nie czekaj na RCZ - akurat konkretnie Reby występują tam dość rzadko i w cenach porównywalnych z SIDami, myślę że typowo drożej niż w tej ofercie bike-discount.. Czas dostawy zazwyczaj 20 working days (hahaha). Przykład z dzisiejszego Newslettera: Sidy bywają jak najbardziej tylko pytanie którą wersję wybrać..... Edytowane 7 Grudnia przez wr81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia @w81 Daaawno temu nabyłem w RCZ Lyrika, który był opisany jako tapered 1,25 to 1,5" a przyszedł z grubą rurą 1,8 właśnie. Po wymianie mailowej z nimi zmienili opis i później bujali się z tymi Lyrkami ponad pół roku, pomimo śmiesznie niskiej ceny nie mogli się ich pozbyć. Swojego odesłałem (dali mi nr przesyłki zwrotnej via DPD) i dostałem jeszcze jakiś kupon rabatowy extra. Całkiem niedawno natomiast zamówiłem Pike'a ale po kilku miesiącach czekania i wymianie kilku maili dowiedziałem się, że nie mogą mi wysłać bo ich wystawił dostawca. Żeby było ciekawiej przez te kilka m-cy wystawiali te same pike'i kilka razy jeszcze w tej samej cenie. Generalnie mam złe doświadczenia z zamawianymi gabarytami od nich. Na naście amortyzatorów które zamówiłem tylko 2x zdarzyło się, że były zapakowane jako tako, w pozostałych przypadkach luzem w worku foliowym władowane do dużo większego kartonu, często zasypane różnej maści drobnicą jak hamulce, stery, przerzutki, manetki. Kilka z nich miało obicia, rysy, uwalone pokrętła od tłumienia powrotu szczęśliwie nie na goleniach górnych. Sztos był jak wsadzili 2 amortyzatory niczym nie odseparowane do jednego kartonu. Nawet żadnej folii bąbelkowej ;). To samo dot. kół - w cienkich workach wsadzone do cienkich kartonów bez żadnego wypełniacza, tak że obręcz stykała się bezpośrednio ze ściankami kartonu, zwykle tak cienkiego, że często zaprzyjaźniony kurier nawet dzwonił do mnie zanim dostarczył, z pytaniem czy będę odbierał bo paczka uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia @DokumosaOk.Pamiętałem, historię z Lirykiem 1.8 i problemy z dostawą Pika. Mój doszedł i t eraz się zastanawiam czy wsadzać go do Tranca w miejsce 34 performance . Zastanawiałem się też właśnie czy przypadkiem po niepowodzeniu z Pike nie zamówiłeś tego z b-d z takim samym efektem - to byłby już scenariusz na film jakiś... czarną komedię... Pakowanie w zagranicznych sklepach generalnie jest takie sobie. Jak zdejmą jakąś drobnicę typu korby , hamulce, przerzutki z półki to wrzucają tak jak leżało do kartonu i sruu wysyłka bez jakiegoś owijania itp. nawet jak to częsci OEM w cienkiej flii.Czy to RCZ, czy Rosebikes, czy bike discount. 95% sprzedawców z allego robi to lepiej, Chociaż koła to faktycznie jedna z 3 dostaw z RCZ przyszła w "opakowaniu zastępczym" La Poste - rozwalili karton, pozostałe 2 bez uwag (w tym w jednej był oryginalny karton DT wsadzony do większego i nieuszkodzengo kartonu..). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia Ostatecznie zrobiłem pike'a z posiadanego revela dokupując do niego chargera 2.1 rc2 za 150EUR na przecenie u niemca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi