Skocz do zawartości

[Karpacz] rowerowo

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Olbrzymy startowaliśmy z Przesieki i mam mieszane uczucia - trochę kamiennych wyzwań, więc niektórych może to odrzucić, ale sporo łagodnej ścieżki (więc niektórych może to odrzucić) i słabe oznakowanie - więc wymagana czujność ważki. Ale ogólnie pięknie. 

Chata Górzystów - pycha - byle odpowiedni dojazd wybrać bo może być albo trudno albo nudno :)

Napisano

A odnośnie Chatki Górzystów - muszę poszukać w śladach czy my tam nie byliśmy pieszo. Mam dziurę w pamięci... 🙂

Nie wiem czy starczy czasu na wszystko, ale skoro ogarniacie temat tak dobrze to zapytam - gdzie najlepiej podjechać autem żeby zaliczyć tą sławną chatkę? 🤔

Napisano

To schronisko jest prawie pod samą granicą, więc zewsząd daleko. ;) Najlepszy dostęp rowerami to chyba z Rozdroża Izerskiego lub ze Świeradowa szlakami ER-2, 10, 13 w zależności od tego co chce się zobaczyć lub ile kilometrów ukręcić.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jestem dumny z moich dziewczyn! 😀

Dzisiaj Zajęcznik (nigdy więcej) + Nad Czerniawą + czeskie Hrebenac oraz Obora z dojazdówkami - wg Locusa 48 km i 1114 m przewyższeń. 

Szklarska już zaliczona bez dojazdu samochodem. Bardzo przyjemna trasa. 

Napisano

Zajęcznik jest spoko, Hrebenac jest beznadziejny (mam wrażenie że 80% czasu się tam tak po trochu podjeżdża) ale naprawdę super jest Hejnicki Grzebień.

Napisano

@zawel, a ja, a właściwie to my, mamy dokładnie odwrotne odczucia - na Zajęczniku ciągłe podjazdy, a jak już jest trochę zjazdu to nie można się nawet rozpędzić...

@c1ach, podjazd boli jak po nim nie ma fajnego zjazdu 🙂

@TheJW, kapcii na szczęście brak 🙂.

Zobaczymy w najbliższych dniach jak będzie na Olbrzymach. 

Napisano

Miało być oczywiście "kapci" 😉

Po wczorajszej jeździe po Olbrzymach mam mieszane odczucia... Niby fajne, ale jak dla mnie (nie mówię już o dziewczynach) za dużo ciężkich odcinków w postaci wielkich kamieni. To już wolę Zajęcznik 😄

Gdyby czas pozwolił to chciałbym powtórzyć Czerniawę i Szklarską. 

@TheJW,

Screenshot_20230731-222546_Locus Map Pro.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...