Wojcio Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Olbrzymy startowaliśmy z Przesieki i mam mieszane uczucia - trochę kamiennych wyzwań, więc niektórych może to odrzucić, ale sporo łagodnej ścieżki (więc niektórych może to odrzucić) i słabe oznakowanie - więc wymagana czujność ważki. Ale ogólnie pięknie. Chata Górzystów - pycha - byle odpowiedni dojazd wybrać bo może być albo trudno albo nudno Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Wojcio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 A odnośnie Chatki Górzystów - muszę poszukać w śladach czy my tam nie byliśmy pieszo. Mam dziurę w pamięci... 🙂 Nie wiem czy starczy czasu na wszystko, ale skoro ogarniacie temat tak dobrze to zapytam - gdzie najlepiej podjechać autem żeby zaliczyć tą sławną chatkę? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 To schronisko jest prawie pod samą granicą, więc zewsząd daleko. Najlepszy dostęp rowerami to chyba z Rozdroża Izerskiego lub ze Świeradowa szlakami ER-2, 10, 13 w zależności od tego co chce się zobaczyć lub ile kilometrów ukręcić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Coś "czujem", że braknie dni... 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Jestem dumny z moich dziewczyn! 😀 Dzisiaj Zajęcznik (nigdy więcej) + Nad Czerniawą + czeskie Hrebenac oraz Obora z dojazdówkami - wg Locusa 48 km i 1114 m przewyższeń. Szklarska już zaliczona bez dojazdu samochodem. Bardzo przyjemna trasa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Co nie tak z Zajecznikiem? Czyżby kapeć na pierwszych kilometrach jak u większości moich znajomych (i u mnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Pewnie zabolał podjazd Zajecznik jest spoko na rozbieg albo dobicie po dniu jazdy, ze względu na brak przedłużenia jest to idealne jego zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawel Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Zajęcznik jest spoko, Hrebenac jest beznadziejny (mam wrażenie że 80% czasu się tam tak po trochu podjeżdża) ale naprawdę super jest Hejnicki Grzebień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 @zawel, a ja, a właściwie to my, mamy dokładnie odwrotne odczucia - na Zajęczniku ciągłe podjazdy, a jak już jest trochę zjazdu to nie można się nawet rozpędzić... @c1ach, podjazd boli jak po nim nie ma fajnego zjazdu 🙂. @TheJW, kapcii na szczęście brak 🙂. Zobaczymy w najbliższych dniach jak będzie na Olbrzymach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Miało być oczywiście "kapci" 😉. Po wczorajszej jeździe po Olbrzymach mam mieszane odczucia... Niby fajne, ale jak dla mnie (nie mówię już o dziewczynach) za dużo ciężkich odcinków w postaci wielkich kamieni. To już wolę Zajęcznik 😄. Gdyby czas pozwolił to chciałbym powtórzyć Czerniawę i Szklarską. @TheJW, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi