Ketsi Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 Cześć, ostatnio przeglądając Kickstartera natknąłem się na zrzutkę w której 16 latek stworzył aplikację (w pełni działające demo już jest) do generowania trasy i zbiera razem z mamą fundusze, aby móc ją uruchomić zarówna dla iOS i Android i chciałbym im w tym pomóc bo ten chłopak jest Polakiem i mam nadzieję, że i Wy pomożecie, bo aplikacja fajnie się zapowiada. Dzięki Triply - bo tak nazywa się aplikacja, można łatwo generować trasy dostosowane do ilości kilometrów, które chce się pokonać. Wystarczy wybrać środek transportu (rower, pieszo, samochód) - aplikacja nie jest oparta jedynie o rower, wprowadzić lokalizację początkową i wprowadzić długość trasy, a jeśli się chce - dodatkowo można dodać lokalizację końcową. Pozwala ona odkrywać miejsca, o których mogliśmy nie mieć pojęcia lub po prostu wyznaczy nam trasę, którą zwykle byśmy nie pojechali. Więcej można przeczytać na Kickstarterze (w języku angielskim) i zobaczyć kilka screenów z aplikacji Kwota do zebrania nie jest spora, bo jest to tylko 1500 zł (licencja Apple - 100$ (~450 zł) za rok, a reszta na wsparcie aplikacji w przyszłości aktualizacjami), a w pierwszy dzień uzbierało się już 9% z celu, więc każda złotówka pomoże. Link do Kickstarter'a: Profil młodego twórcy (profil LinkedIn z doświadczeniem w programowaniu): https://www.linkedin.com/in/martin-gogolowicz/ 1 1 Cytuj
TheJW Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Serio? Rejestrujesz się tylko po to, żeby w pierwszym poście żebrać o datki? To już madki na fejsbuku są bardziej kreatywne... I takie aplikacje już istnieją. Jest ich wiele, pracują nad nimi zespoły programistów i wątpię, żeby jeden 16-latek był w stanie samodzielnie stworzyć taką, która nagle będzie od nich lepsza. Nie umniejszając jego umiejętnościom oczywiście. No i z tego co widzę, to nie jest jakaś super hiper dedykowana aplikacja, tylko nakładka na mapy Google z możliwością zapisania trasy. Dlaczego więc nie skorzystać po prostu z map Google dostępnych za darmo na każdym urządzeniu? Edytowane 11 Stycznia 2023 przez TheJW 2 Cytuj
Ketsi Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Napisano 11 Stycznia 2023 Z tym, że rejestruje się żeby zbierać tylko o datki - fakt, głupio trochę ale z forum korzystałem już jako przeglądający bez konta, ale przyznaje rację. A z tym, że takie aplikacje istnieją, mógłbyś dać nazwę takiej na Android? Chętnie bym skorzystał, bo po prostu sam pomysł/zamysł tej apki mi siedzi i dlatego chciałem ją wesprzeć (szczególnie, ze jest od Polaka). A co do tego czy 16 latek sam może zrobić taką aplikację - no jak pokazały inne aplikacje robione przez pojedyncze osoby - może, ten chłopak ma 3 lata doświadczenia w aplikacjach patrząc na jego profil więc raczej wie co robi. 1 Cytuj
szy Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 Rozumiem, że dla kilkunastoletniego chłopaka ta apka może być sukcesem - szanuję i gratuluję, bo każdy z nas kiedyś cieszył się ze swoich pierwszych osiągnięć. Ale że Kickstarter i zbieranie funduszy? To już lepiej dziadków i wujków poprosić. Szy. 1 Cytuj
Ketsi Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Napisano 11 Stycznia 2023 @szymyślę, że o coś na pewno poprosił jak ma już kupioną licencję na wydanie apki na Androida, skromne 25$ kosztuje ale zawsze coś, tak samo na pewno korzysta z Macbooka do programowania, a to też tanie nie jest w zakupie. Jak otworzył zbiórkę to raczej już nie miał innej możliwości i potrzebuje wsparcia - nie wiem, nie znam go ale tak obstawiam. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi