Skocz do zawartości

[2500-4000] Rower trekkingowy +140 kg

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Szukam roweru na wycieczki, który będzie w stanie udźwignąć Ok 140 kg z możliwością zamontowania fotelika dla dziecka. 

Moja waga 110 kg, wzrost 184 cm. 

Musi mieć możliwość zamontowania fotelika dla 3 letniego dziecka i/lub juki. 

Łączne obciążenie Ok 140 kg tj. Ja 110 kg + dziecko ~15 kg + fotelik + ew. Plecak/juki. 

Łącznie Ok 130 kg, ale dobrze jakby konstrukcja wytrzymała 140 kg. 

Widelec amortyzowane jeśli jest możliwość (i sens przy tym obciazeniu) 

Rower nie będzie dużo eksploatowany - max kilkanaście jednodniowych wycieczek w roku. 

Widełki cenowe umowne - jeśli jest coś sensownego w cenie 1500-2000 zł to super, a jeśli trzeba będzie wydac 4500 zł albo więcej- też jest ok - aczkolwiek, z racji, że nie będę roweru używał zbyt często, wolałbym coś tańszego. 

Może być marketowka/ sklep rowerowy/ składak  ( oddam do warsztatu do poskładania). 

Potrzebuję też drugi rower miejski/trekkingowy dla żony (57 kg/177cm). 

Coś niedrogiego - max kilkanaście wycieczek w roku. Najlepiej z damska rama. 

Dziękuję za wszelkie sugestie. 

Pozdrawiam 

https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-900-wysoka-rama/_/R-p-305017?mc=8526944&c=Zielony 

No niby jest ale to 140kg jest łącznie z rowerem . Czyli realnie , teoretycznie  ok 126kg . Taki sam udźwig deklaruje polski Unibike . Giant też podaje 140 ale nie pamiętam czy samego obciążenia czy z rowerem . Gdzieś w necie to jest .

A tu jest jedyny taki mocarz , w każdym razie ja nie znam innego https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy

Aha , dla żony ... Unibiki mają damskie ramy i dobre opinie . Może być też Kross , albo Romet . Właściwie każda marka ma jakieś damskie trekkingi . Przy opisanym zastosowaniu i wadze szczegóły techniczne nie są takie ważne . Najważniejsze żeby był wygodny , a to tylko przez przymiarkę i jazdę próbną można sprawdzić . Im więcej wydasz tym będzie lepszy . No wiem , truizm .

Edytowane przez WaGiant