2701 Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Posiadam korbę widoczną na zdjęciu. Mam 2 pytania do bardziej oblatanych: Jaki to standard korby i suportu? Czy jest jakiś sposób, który pozwoli zamontować tę korbę do mojego Vitusa Energie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Prawdopodobnie to BB30. Pomierz oś korby to się coś dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2701 Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Oś ma średnicę 30 mm. Natomiast jest ona szeroka na 10 cm. W moim Vitusie mam Korbę Sram Apex Edytowane 10 Stycznia 2023 przez 2701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2701 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Ludzie, pomocy, naprawde nikt nie wie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) No przecież Kolega powyżej napisał że ta korba jest pod suport BB30, a w Twoim Vitusie jest korba w standardzie GXP . W Twoim Vitusie jest taki suport jak ten srebrny z napisem GXP, a Ty potrzebujesz ten drugi. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2701 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Ok, bardzo dziekuje. Rzeczywiscie, u mnie sa gwinty, a bb30 z tego co wiem nie ma, ale ten suport wydaje sie laczyc oba standardy. Rozumiem ze z szerokoscia suportu nie ma problemu, to bedzie pasowac (korba na zdjeciu ma jakies podkladki, to pewnie je trzeba zdjac). Wielkie dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Szerokość montażowa w nowym suporcie musi być taka sama jak w starym suporcie, dodatkowo masz gwint BSA czyli angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2701 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Ok, to jestem juz blizej niz dalej. Jutro pomierze odstep w ramie od miski do miski i znajde suport co spelnia wszystkie kryteria. Troche to skomplikowane... Tak przy okazji bardzo polecam Vitusa Energie. Jak do tej pory wszystko jest w nim swietne, jedynie przezutke zmienilem z Apexa na zmodyfikowanego GX (zmieniony ciag linki zeby dzialal z manetkami). Rower za 4500 zl, lepszy niz niejedno Rondo za 9000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi