marzena_mc Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Witam. Potrzebuje pomocy i nakierowania w doborze roweru. W wiekszości będzie to jazda po leśnych ścieżkach, polnych drogach. Na oku mam te kilka modeli: Giant Fathom 2 Orbea laufey H30 Dartmoor Primal Pro Merida Big Trial 500 Chciała bym koła 29', regulowaną sztyce podsiodłową, powietrzny amortyzator. I tu moje pytanie, który z tych rowerów przedstawia się najlepiej? Na co uważać przy doborze? Gdzie dostanę najlepszą jakość w stosunku do ceny? A może jakoś tańszy rower jest warty uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Na pewno potrzebujesz trailówki do jazdy po lesie i polach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrder-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena_mc Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 11 minut temu, TheJW napisał: Na pewno potrzebujesz trailówki do jazdy po lesie i polach? A czemu nie? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 To takie trochę strzelanie z armaty do wróbla. No ale jak chcesz akurat taki, to nie będę wnikał dlaczego i próbował zmienić myślenia. Giant ma jakiś widelec-wynalazek, trzymałbym się od tego z daleka, no chyba, że w niedługim czasie planujesz jego wymianę. Zobacz co ma w ofercie Marin. Wydaje mi się, że w tym segmencie powinni mieć coś fajnego do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Cytat Zobacz co ma w ofercie Marin. Wydaje mi się, że w tym segmencie powinni mieć coś fajnego do zaoferowania W tym budżecie to Rift Zone 1, tyle że to full ale bez sztycy regulowanej. San Quentin ale czy ma sens do jazdy po polach i leśnych ścieżkach? I na kole 27,5... Do tych zastosowań nadałby się Team Marin 1 ale rama jest felerna, pękają rurki tylnego trójkąta przy rurze podsiodłowej. Marin wstawia tam wzmocnienie ale pytanie czy w sklepach są rowery po poprawkach ... Nie przesądzam, że Koleżance rama zaraz pęknie ale niewątpliwie problem jest. To tyle chyba z oferty Marina. Ewentualnie DSX FS - ma widelec amortyzowany. Zamiast Orbei Laufey może jednak Alma? Tak pytam, chociaż sam pociskam sciezkowcem po leśnych i polnych 🤣 Edytowane 9 Stycznia 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena_mc Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Okej bo może to źle zabrzmiało - te pola i lasy 😉 Chodzi o to, że jezdziłam rowerem ok 100 km tygodniowo, może to i nie wiele, ale nigdy nie miałam możliwości skręcić w las i pojeździć bo miałam zwykłą holenderkę na cienkich kołach która nie dawała rady w takim terenie. Chce teraz z mężem pojeździć troche i on ma właśnie tego Gianta, na którym jeździłam pare razy w tamtym sezonie i uważam, że jest ok, ale nie chce takiego więc szukam coś w podobnej cenie i geometrii. Chodzi też o komfort jazdy, wiec dlatego zadałam to pytanie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 No to Marin DSX FS może być ciekawą opcją. Ewentualnie Orbea Alma albo Trek X-caliber? Warto popatrzeć co stoi w lokalnych sklepach i się przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi