irowerem Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Mam prośbę o wyjaśnienie, załączam dwa zdjęcia 1.Są odblaski (czerwony) pasuje na sztyce bez gumy pod9bnie biały odblask pasuje na kierownice, czy to jest guma gdybym chciał zamontować odblask/światełko w wąskim miejscu kierownicy? Czy to ma może jakieś inne zastosowanie? 2.Czarna mała zaślepka, z drugiej strony ma taką małą dziurkę, gdzie to wsadzić? 3.Czerwone to zaślepki do hamulców tarczowych ale są różne kształtem(?) Rozumiem, że jedna na przód a druga na tył Edytowane 6 Stycznia 2023 przez irowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Nie montuj nawet tego badziewia tylko zainwestuj w oświetlenie, które zapewni, że będziesz widoczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Mała, okrągła gumka to najprawdopodobniej zaślepka śruby kapsla sterów. Edytowane 6 Stycznia 2023 przez KNKS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Propos odblasków. Najlepszy wybór: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Odblaski jak to odblaski, guma jest w razie czego. Też bym ich nie montował, ale wydaje mi się, że poza oświetleniem, są chyba obowiązkowym wyposażeniem, jeżeli chodzi o przepisy. Ten mały korek z dziurką jest na pewno do kierownicy. A plastiki do hamulców są 2 różne bo sklep dał co miał, ale przewidziane są to tych samych modeli zacisków i oba będą pasować na tył i na przód. Ten, który ma więcej plastiku jest starszy, a mniejszy nowszy, bo ktoś kto je produkuje dla shimano, w końcu się obudził i stwierdził, że mniejsza ilość materiału oznacza większe oszczędności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Biały odblask do żółtego pojemnika na tworzywa sztuczne Nie wiem po co to produkują, pewnie w innych krajach jest wymagane. U nas tylko tył - więc możesz zamontować. Ja jednak, podobnie jak poprzednik polecą taśmę odblaskową - czy na ramą, czy na sztycę, różne opcje widziałem - ja mam na sztycach. Przepis spełniony, a poza tym to i tak trzeba oświetlenie. Czarna zaślepka do śruby kapsla sterów. A dystanse do zacisków - jak zdejmiesz koła, żeby przy przypadkowym wciśnięciu klamki klocki hamulcowe się nie przytulały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Cytat Biały odblask do żółtego pojemnika na tworzywa sztuczne Nie wiem po co to produkują, pewnie w innych krajach jest wymagane. U nas tylko tył - więc możesz zamontować. Białe odblaski są obowiązkowe m.in. w Niemczech. Zresztą żółte na pedały też. Więc jak ktoś się wybiera na jakąś wycieczkę do naszych zachodnich sąsiadów to trzeba je teoretycznie mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi