Pulse Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Czy do korby FC-M7000 SLX (11rz) można zastosować blat Tarcza Mechanizmu Shimano FC-M5100 32T czarna i używać to w konfiguracji z napędem 12rz? Rozstaw śrub gra, czy całość będzie chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Łańcuch 12s shimano jest węższy wewnętrznie. Może się kleszczyć na zębach 11s. Szukaj tarcz z Banless WolfTooth itp. przystosowanych do 12s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Tylko po co takie drogie zębatki kupować, zębatka Shimano FC-MT610 lub Shimano FC-MT510 są tańsze ze stali i więcej wytrzymają niż te aluminiowe plastelinki. Rozmiary dostępnych zębatek to 30, 32, 34 zęby. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Racja, jeszcze jeden aspekt mnie ciekawi 4 godziny temu, Dokumosa napisał: Łańcuch 12s shimano jest węższy wewnętrznie. Może się kleszczyć na zębach 11s. Szukaj tarcz z Banless WolfTooth itp. przystosowanych do 12s. Czy to ze względu na 1x12? Z tego co sprawdzałem odnośnie szosy to ludzie z powodzeniem miksują szosowe 2x11 i 2x12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Ja miałem tarczę NW 11s firmy trzeciej i łańcuch shimano 12s nawet nie wchodził do końca na zęby. W napędach 2x problemu może nie być bo tam zęby są cieniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Wychodzi na to że znajomy nakręcił, mocno kobra na jakiej chciałby blat 12rz to FC-M610 a tam jest rozstaw 104. W związku z czym co można by zastosować? Czy od Shimano się co nada? Czy jest opcja zastowania SRAM? Tarcza korby SRAM Steel Eagle 34T 1x11s czarna Czy jakieś inne firmy, jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Jeśli to korba FC-M610 (nie MT610) to shimano nie ma do niej blatów NW. Z firm trzecich trzeba pytać o BCD104 pod napęd Shimano 12s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi