AtthieuSolino Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Cześć. Jestem przed przeprowadzeniem modyfikacji w Canyon Grizl Al 6. W pierwszej kolejności doszło do wyeliminowania przedniej przerzutki i zmiany dwóch blatów na jeden 38T. W dalszej kolejności chce zwiększyć pojemność kasety na 11-42. Z zebranych informacji wiem, że muszę zmienić tylna przerzutkę na GRX 812 obsługuje kasety 11-42. W mojej koncepcji chce pozostać na 10 rzędowej kasecie 11-42. Powstaje pytanie, czy w tej kombinacji mogę pozostać z klamkomanetką GRX 400 (prawa) pod 10 rzędową kasetą, czy musze zmieniać na opcje GRX 600 pod wariant 11 rzędowy ?. No i czy w wyniku zastosowania tylnej przerzutki GRX 812 najlepiej użyć łańcucha dla kaset 11 rzędowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Jeżeli ma być kaseta 10s to klamkomanetka rzecz jasna może zostać podobnie zresztą jak łańcuch ( o ile będzie wystarczająco długi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Szczerze mówiąc jeśli i tak będziesz kupował nową kasetę i przerzutkę to już bym pewnie wymienił dodatkowo klamkę i poszedł w 11s. Zawsze jeden rząd więcej (i możliwości kolejnych modyfikacji szersze) a koszty nie będą duże uwzględniając sprzedaż obecnych części Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Wcześniej źle napisałem. Edycja Edytowane 5 Stycznia 2023 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Jeżeli manetki GRX400 są zamienne z Tiagrą 47xx, to powinno zadziałać. U siebie mam przerzutkę 812 z manetką 4720. Idzie z blatu oblecieć cała kasetę 11-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 6 minut temu, itr napisał: Grx 10 jest kompatybilny z 105 10 s???? grx 10 jest kompatybilny tylko z tiagrą 4700 spośród grup 10s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Kup adapter od Wolf tooth lub tańszy zamiennik od Sunrace i Twoja GRX400 będzie obsługiwać kasety z zakresu 11-42. Użytkowałem taki adapter przez kilka miesięcy, nie odczuwałem żadnej różnicy w pracy przerzutki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 @clavdivs To działało z GRX 2x czy 1x? Może bym się kiedyś skusił, bo czasem chciałbym coś więcej niż 30x36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Używałem z 1xx. Nie wiem czy z 2xx działa, ale coś takiego z 2x11 widziałem. Pewnie trzeba kombinować z długością łańcucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Mam ekstensje na hak, sprawdzone, działają nie lubię tego rozwiązania, przerzutka i hak wyglądają jakby miały się pogiąć od przeciągu…. W Waw mogę pożyczyć np na tydzień do sprawdzenia czy dany set działa i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi