Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Chcę zamówić rower przez internet i potrzebuję rady odnośnie wielkości :

Giant Roam - mierzyłem M i L, i nie mam żadnych odczuć tzn. wydaje mi się, że obydwa były ok

Kellys Phantom - nie mierzyłem, ale miałem ostatnio Kellys Cliff i było ok na M.

CLIFF:

image.png.37a05bceef471c3436999b4aad12cc4f.png

Phantom :

image.png.8c7b0441bea98c2e0f8a112530ee1d33.png

Roam :

image.png.eddd4381c05ebf5c71fb5c3a78ed62a3.png

Wszystko wydaje mi się podobne, zastanawiam się jednak czy NP przy Roam nie brać L.

Co myślicie

Problem w tym, że Kellys poleca M od 166 cm - 182 cm, ale już L od 176 cm - 190 cm

Co to Giant to polecają M między 170 cm - 180 cm, a L dopiero od 180 cm do 190 cm

Mam 175 cm z prze krokiem 82 cm / 82,5 cm

Pomocy

Napisano (edytowane)

Teoretycznie jest jeden prawidłowy rozmiar , w praktyce sporo ludzi znajduje się na pograniczu i może dobrze czuć się na sąsiednich rozmiarach . Sam to widzisz na podstawie rozmiarówki Kellysa .

W twoim przypadku trudno jednak mówić o granicy rozmiarów - ja zdecydowanie stawiam na M . Być może lubisz jeździć mocno pochylony i dlatego na L nie czułeś dyskomfortu , być może po prostu za krótko na nim siedziałeś . A zwróciłeś uwagę na wysokość ,, przedkroku " . Niby w rowerach crossowych nie jest to tak ważne jak w MTB ale trochę luzu trzeba mieć . Jak by nie patrzeć L-ka wydaje się za duża .

Edytowane przez WaGiant