Creed Napisano 3 Stycznia 2023 Napisano 3 Stycznia 2023 Cześć, Chcę zamówić rower przez internet i potrzebuję rady odnośnie wielkości : Giant Roam - mierzyłem M i L, i nie mam żadnych odczuć tzn. wydaje mi się, że obydwa były ok Kellys Phantom - nie mierzyłem, ale miałem ostatnio Kellys Cliff i było ok na M. CLIFF: Phantom : Roam : Wszystko wydaje mi się podobne, zastanawiam się jednak czy NP przy Roam nie brać L. Co myślicie Problem w tym, że Kellys poleca M od 166 cm - 182 cm, ale już L od 176 cm - 190 cm Co to Giant to polecają M między 170 cm - 180 cm, a L dopiero od 180 cm do 190 cm Mam 175 cm z prze krokiem 82 cm / 82,5 cm Pomocy Cytuj
Sk27 Napisano 3 Stycznia 2023 Napisano 3 Stycznia 2023 Cześć W Twoim przypadku wybrałbym rozmiar M, niezależnie od wybranego z tych rowerów. Cytuj
WaGiant Napisano 3 Stycznia 2023 Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Teoretycznie jest jeden prawidłowy rozmiar , w praktyce sporo ludzi znajduje się na pograniczu i może dobrze czuć się na sąsiednich rozmiarach . Sam to widzisz na podstawie rozmiarówki Kellysa . W twoim przypadku trudno jednak mówić o granicy rozmiarów - ja zdecydowanie stawiam na M . Być może lubisz jeździć mocno pochylony i dlatego na L nie czułeś dyskomfortu , być może po prostu za krótko na nim siedziałeś . A zwróciłeś uwagę na wysokość ,, przedkroku " . Niby w rowerach crossowych nie jest to tak ważne jak w MTB ale trochę luzu trzeba mieć . Jak by nie patrzeć L-ka wydaje się za duża . Edytowane 3 Stycznia 2023 przez WaGiant Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi