Rowil Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 (edytowane) Witam serdecznie, jestem szczęśliwym posiadaczem Rometa Aspre 1 2022 i na początku roku czeka mnie wymiana kasety, łańcucha, pewnie korby z suportem i może tylnej przerzutki i moje pytania czy i jakie podzespoły proponujecie do tego gravela, może jakaś konkretna grupa, która znacznie poprawi działanie całego napędu. Chce wydać na podzespoły ok 1000zł - 1500zł?? specyfikacja aktualna https://smartrowery.pl/rowery-gravel/71568-1586382-romet-aspre-1-2022-szampansko-czarny.html Edytowane 2 Stycznia 2023 przez Rowil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Korba jest pod HT2? Po co zmieniać tylną przerzutkę, skoro to GRX? Kup kasetę i łańcuch, jeżeli potrzebują wymiany. Nic więcej nie wyczarujesz, bo ograniczają Cię manetki. Za 1500 zł nie zmienisz grupy na nim lepszego. Swoją drogą, masz tak hamulce BR-RS305? Jak się sprawują? Skoro to rocznik 2022, to ma pewnie nie więcej niż rok. Zajechałeś już napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowil Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Mieszkam w Wielkopolsce gdzie jest płasko i jak na razie hamulce są ok , nie mam porównania z hydraulicznymi ale przy mojej wadze 102kg naprawdę dają radę. Napęd już jest do wymiany, tak sądzi serwis, jeździłem w miarę dużo zimą na dworze i tez troche na trenerze. Generalnie denerwują mnie trzaski, świszczenia przy korbie, obijanie łańcucha o widełki i ciężko mi juz wyregulować przerzutki aby działały płynnie na dwóch blatach i wszystkich koronkach kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Aspre 1 jest na Clarisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 W budżecie do 1500 zł, kupiłbym korbę i suport na hollowtech II + kasetę i łańcuch oraz wymieniłbym linki i pancerze przerzutek. Większych inwestycji chyba nie warto robić. A jak ma być GRX to sprzedać A1 i kupić A2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi