ag93 Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Witam. Chciałabym kupić rower do jazdy terenowej, ale mam problem z wyborem. Wstępnie wybrałam następujące modele : Gt Avalanche comp, Marin Bobcat 4, Trek Marlin 6. Do tych rowerów mierzyłam się w lokalnych sklepach rowerowych. Pasują mi z geometrii i wyglądu. Inna sprawa, że nie miałam dużego wyboru nawet podnosząc budżet do ok. 4000-4500 zł. Mam 164 cm wzrostu i stąd ten problem. Mały wybór w sklepach stacjonarnych rowerów w rozmiarze s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 GT ma za wąski zakres przełożeń na Trójmiasto i to go skreśla w moich oczach. Trek w porównaniu do Marina: Trek ma lepszy napęd (10 biegów w porównaniu do 9), za to gorszy amortyzator (XCT 30 o skoku 100mm w porównaniu do XCM o skoku 120mm w Marinie). Wybierałbym między Trekiem a Marinem w kontekście odczuć z przymiarki, wyglądu i jakości obsługi w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Za 4500 zł jest Rockrider AM 100 HT: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrder-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Jego najsłabszy punkt to kiepskiej jakości powłoka górnych goleni widelca, którą łatwo jest zarysować. Niemniej dostajesz widelec powietrzny, lepszy niż XCT i XCM, które są kompletnymi atrapami. Do tego napęd Deore i sztyca opuszczana. W przyszłości możesz jedynie kupić lepszy amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elkaa Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Ja kupilam Rockrider XC100 i jestem super zadowolona. Był w dobrej cenie, gdyby nie to, wzięłabym Explore 540. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi