spidelli Napisano 14 Stycznia 2024 Napisano 14 Stycznia 2024 U mnie największy zawód to awaria skodziny przed wakacyjnym urlopem - trzeba było wziąć mniejsze auto i bez rowerów - wpadły jakieś symboliczne kilometry na pożyczonych mieszczuchach; chociaż (tylko) 2 dni spływu kajakiem Krutynią z namiotem też nie były złe Cytuj
Zigfir Napisano 14 Stycznia 2024 Napisano 14 Stycznia 2024 Mi też wakacje wypadły z rowerowego kalendarza. Nie bardzo chciałem targać rowery autem i planowaliśmy pożyczyć rowery jakieś w Karpaczu z rodzinką, ale w praktyce brakło na to czasu. Z drugiej strony to i dobrze bo czasem i mała przerwa się przydaje. Swoją drogą szosy tam na miejscu nie uświadczysz do wypożyczenia - same elektryki mtb. Ludziska za męczeniem się nie przepadają... 😁. 2 Cytuj
ernorator Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 W Karpaczu są tylko elektryki przynajmniej w maju. Chłopaki mieli dość szosy po kilku dniach i pojechali na quest wypożyczenia MTB, wrócili wieczorem po pizzy i kinie bo nie znaleźli rowerów. Cytuj
michalr75 Napisano 26 Stycznia 2024 Napisano 26 Stycznia 2024 W dniu 14.01.2024 o 18:39, Zigfir napisał: Mi też wakacje wypadły z rowerowego kalendarza. Nie bardzo chciałem targać rowery autem i planowaliśmy pożyczyć rowery jakieś w Karpaczu z rodzinką, ale w praktyce brakło na to czasu. Z drugiej strony to i dobrze bo czasem i mała przerwa się przydaje. Swoją drogą szosy tam na miejscu nie uświadczysz do wypożyczenia - same elektryki mtb. Ludziska za męczeniem się nie przepadają... 😁. Akurat się nie dziwię, nasze góry, szczególnie Karkonosze czy Izery, ale również Beskidy, to królestwa pionowych podjazdów a jak podjazd jest bardziej płaski to znów idzie w kilometry nieustannej jazdy pod górę. Trzeba to naprawdę lubić żeby jechać na rowerze bez silnika w takich warunkach. Cytuj
ernorator Napisano 26 Stycznia 2024 Napisano 26 Stycznia 2024 Po to dymam 600km samochodem żeby sobie tam pokręcić szosą pod górę. Podjazdów "pionowych" w okolicy Karpacza jest nie za dużo, większość jest znośna. Chyba tylko odrodzenie trochę przeraża. Cytuj
michalr75 Napisano 26 Stycznia 2024 Napisano 26 Stycznia 2024 @ernorator polecam przejechać na czeską stronę Cytuj
ernorator Napisano 26 Stycznia 2024 Napisano 26 Stycznia 2024 Nie no knedliki z kofolą w Harrachovie muszą być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi