bodylee Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Witam, Poszukuję dla siebie roweru MTB hardtrail w cenie coś koło 5 tys max 6.5 tys zł. Mam 2 metry wzrostu i ważę 120 KG. Do tej pory jeździłem na Cube Analog 2015 r 23' rama. Wydaje mi się, że rama jest troszkę za krótka jak dla mnie. No i tam siedziałem trochę jak na trekkingu. Teraz chciałbym coś troszkę z dłuższą ramą i pozycją bardziej "sportową" czyli troszkę pochyloną. Możecie mi coś doradzić ? Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodylee Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Myślałem nad Meridą big nine 500 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 6 godzin temu, bodylee napisał: Witam, Poszukuję dla siebie roweru MTB hardtrail w cenie coś koło 5 tys max 6.5 tys zł. Mam 2 metry wzrostu i ważę 120 KG. Do tej pory jeździłem na Cube Analog 2015 r 23' rama. Wydaje mi się, że rama jest troszkę za krótka jak dla mnie. No i tam siedziałem trochę jak na trekkingu. Teraz chciałbym coś troszkę z dłuższą ramą i pozycją bardziej "sportową" czyli troszkę pochyloną. Możecie mi coś doradzić ? Pozdrawiam Serdecznie Cube są takie kwadratowe . Ja jeżdżę na treku x caliber 9 on jest bardziej prostokątny patrząc ma ramę mam 188cm i ramę 21.5 jest minimalnie za duża skorygowałem to mostkiem .może rama 23 od treka ci podpasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Scott Scale XXL wychodzi naprawdę spory. Moze Ci spasowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Ten Trek X caliber to dobry trop. Rama 23cale będzie idealna i jest to konkretny kawał żelastwa więc powinna wytrzymać spokojnie twoje gramy. 😉 Ciekawe czy uda Ci się ją gdzieś znaleźć do przymiarki. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Alsew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodylee Napisano 1 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 A ten trek x caliber 2022 ma gdzieś rozpiskę geometrii ramy ? Nigdzie nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Na stronie Treka znajdziesz wszystkie szczegółowe info na temat geo i wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrder-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Ooo jak ja dawno nie widziałem tej pokraki🤔 Kolega z DECA ostatnio twierdził że ten rower w XL jest dobry dla osoby o wzroście 183cm a teraz go poleca na 200cm. Wyjątkowo elastyczna ta rozmiarówka 🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Z mojej perspektywy (196cm) nie spojrzałbym na tego Rockridera, bo nie ma szans, żeby przypasował. Miałem Treka Superfly 23", który ma bardzo podobną geometrię do tego X-Calibera. Całkiem wygodny rower, z tym, że długo walczyłem ze skrzypiącą sztycą, a w końcu podsiodłówka zaczęła pękać przy spawie poniżej zacisku sztycy. Ramę Trek wymienił mi na gwarancji bez żadnych problemów. Mój rower miał sztycę o średnicy 27.2, a X-Caliber ma już na szczęście 31.6 mm, co uważam za duży plus. Nowy Scott Scale w XXL jest jeszcze dłuższy i dodatkowo ma nowocześniejsze geo. Merida Big Nine 500 Lite też jest fajna. Jak jesteś w stanie znaleźć ją gdzieś w rozmiarze XXL, to cenowo wyjdzie korzystniej niż Trek i Scott. Miałem okazję taką pomacać i wykonanie ramy jest naprawdę na wysokim poziomie (profile rur, spawy, itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodylee Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Dobra to załóżmy - biorę pod uwagę Meride Big Nine 500 Lite, trek x caliber 9 i Trek Scale XXL np. 970 2022 ( do którego nie mogę znaleźć geometrii moze ktoś dać linka?) wielki ---->większy ---->największy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Na stronie polskiego dystrybutora nie ma tabelek z geometrią, a na oficjalnej stronie Scotta nie ma cen. Przecież to logiczne 😆 Tu jest geo: https://www.scott-sports.com/pl/pl/product/scott-scale-965-green-bike?article=290185006 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Niestety ze Scott'em jest tak jak pisze @Rafu, trzeba sie troszke naskakac pomiedzy stronami producenta i polskiego dystrybutora. Tak czy inaczej scale '22 jest o 1 cm krotszy od treka, a scale '23 zas o 1cm dluższy, wiec jak @bodylee zmierzysz sie do jednego z nich to juz bedziesz mial jakies rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi