ppawel239 Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Cześć Jestem na kupnie elektryka i jak w tytule chciałbym przeznaczyć na niego ok 28 tyś. Przeglądając i porównując oferty to mam dwie opcje: - Focus Sam2 6.9 - na allegro widzę że wyrwie za ok 25 tyś - rowerek na fajnym osprzęcie, FOX, XT z silnikiem Bosch - Tosa AM 1.0 - w podobnej konfiguracji za ok 27 tyś - grupa XT, rockshock ZEB, silnik bafang 510 Ktoś miał styczność, coś może się wypowiedzieć, coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Bafangi które mam (bbs02b 750w) są banalnie proste konstrukcyjnie, części do nich dostępne praktycznie wszystkie a serwis bardzo prosty. Nie wiem czy tak samo jest w przypadku tego silnika. Przy wyborze w tej kategorii aspekt obsługi jest dla mnie roztrzygajacy, ponad innymi kwestiami. Dowiedz się w przypadku tosy czy możliwe jest serwisowanie baterii bez ryzyka że system nie będzie z nią chciał potem gadać. Fabryczne rowery mają założone "smycze" na pakiety co wyklucza ich np naprawę. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez tobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Roznica miedzy Bosch'em, a np. Bafangiem jest taka jak miedzy np. Subaru, a Fiatem. W tych pierwszych serwis i czesci sa drogie, ale nie musisz na dzień dobry sie zastanawiac co sie znowu popsuje i cieszyc sie z tego, ze mozesz sobie kupic tanie czesci. Jezeli chodzi o rower na napędzie od Bosch'a to warto zwrocic uwagę, aby bateria również byla od Bosch, to zapewnie bezproblemowe i dlugie uzytkowanie, a w przypadku ewentualnych reklamacji brak podstaw do marudzenia ze strony Bosch'a, ze usterka np. elektroniki jest spowodowana bateria, ktora nie jest ich. P.S. Roweru nie kupuje sie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Używałem bądź używam obu. Bosch to takie subaru jak ja superbohater oba słowa zaczynają się na S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppawel239 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Dzięki za sugestie, rower kupiony, temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi