ChuChu Napisano 31 Grudnia 2022 Napisano 31 Grudnia 2022 Hej, Rozglądam się za nowymi tarczami. Pierwsza myśl, to SM-RT70. Ktoś z Was ma te tarcze kupione w niezbyt odległej przeszłości? Są tłoczone czy cięte z ostrymi krawędziami? Ze zdjęć w sieci ciężko wywnioskować. Kolejna propozycja to SwissStop Catalyst One. Odstrasza mnie trochę waga i fakt, że z racji że jest to najniższy model, podobno nie jest tej samej wysokiej jakości co inne. Tarcze będę używał z zaciskami BR-RS305 i tutaj pojawia się problem. Z jednej strony, widziałem sporo zdjęć na których ludzie używają te zaciski z tarczami Ultegra/ Dura Ace. Z drugiej strony, gdzieś mi tam mignęła informacja od Shimano, że nie można używać tarcz "z płetwami", bo mogą haczyć o zacisk. Nie wiem jak informacja powyżej ma się do tarczy typu Catalyst PRO, z dość dużym pająkiem i wystającymi nitami. Ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie? Cytuj
Dokumosa Napisano 31 Grudnia 2022 Napisano 31 Grudnia 2022 Szlifowane obustronnie zaczynają się od dłuższego juz czasu od rt8x w góre. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2022 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2022 Miałem RT70, zmieniłem na Sram Centerile i ogólnie jestem zadowolony. Tłoczonych bym nie kupował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi