ChuChu Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Hej, Rozglądam się za nowymi tarczami. Pierwsza myśl, to SM-RT70. Ktoś z Was ma te tarcze kupione w niezbyt odległej przeszłości? Są tłoczone czy cięte z ostrymi krawędziami? Ze zdjęć w sieci ciężko wywnioskować. Kolejna propozycja to SwissStop Catalyst One. Odstrasza mnie trochę waga i fakt, że z racji że jest to najniższy model, podobno nie jest tej samej wysokiej jakości co inne. Tarcze będę używał z zaciskami BR-RS305 i tutaj pojawia się problem. Z jednej strony, widziałem sporo zdjęć na których ludzie używają te zaciski z tarczami Ultegra/ Dura Ace. Z drugiej strony, gdzieś mi tam mignęła informacja od Shimano, że nie można używać tarcz "z płetwami", bo mogą haczyć o zacisk. Nie wiem jak informacja powyżej ma się do tarczy typu Catalyst PRO, z dość dużym pająkiem i wystającymi nitami. Ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Szlifowane obustronnie zaczynają się od dłuższego juz czasu od rt8x w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Miałem RT70, zmieniłem na Sram Centerile i ogólnie jestem zadowolony. Tłoczonych bym nie kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi